Mike Tyson bider fra sig igen efter 15 års pension: Video viser den 53-åriges vilde slagkraft

Den tidligere verdensmester vil gøre comeback og tager internettet med storm.

Af boksefans anses Mike Tyson nærmest som en pensioneret bokse-gud.

Men det vil han nu lave om på – altså den pensionerede del.

Den 53-årige bokselegende har nemlig annonceret, at han vil tilbage i bokseringen.

I en ny video på Instagram giver Mike Tyson smagsprøver på, at han stadig besidder noget af den vilde hurtighed og eksplosive styrke, som gjorde ham til verdensmester i sværvægt i 80'erne og 90'erne.

Og videoen slutter han af med et stålsat blik i kameraet og ordene: I'm back.

Videoen har skabt en storm på internettet. På 17 timer er den blevet set over fem millioner gange, og den har sat ild til diskussionen i bokseverdenen: Er Mike Tyson virkelig på vej til at gøre comeback, 15 år efter han trådte ud af bokseringen for sidste gang og lagde handskerne på hylden?

Hvis man skal tro Mike Tyson selv, er det netop planen.

Udover at have delt flere intense træningsvideoer på sociale medier de seneste uger, har han også selv sat ord på, at han træner for at komme tilbage i bokseringen.

- Det er måske ikke ovre. Alt er muligt. Jeg føler mig ustoppelig nu. Krigsguderne har genvakt mig, tændt mit ego og vil have mig til at gå i krig igen. Jeg føler mig ung igen, sagde han i sidste uge i et livestream på Facebook.

- Jeg træner. Jeg prøver at komme i ringen. Jeg tror, jeg kommer til at bokse nogle opvisningskampe. Jeg vil i træningscentret og komme i form, så jeg kan bokse tre-fire runder i opvisningskampe for velgørenhed, sagde han i sidste uge i en video på Instagram Live.

Hvem tør møde Tyson?

Mike Tysons seneste professionel boksekamp var i 2005. Her tabte han til Kevin McBride.

Hans imponerende karriere tæller 50 sejre i 58 kampe. Som 20-årig blev han den yngste verdensmester i sværvægt nogensinde. Og senere blev han den første sværvægtsbokser nogensinde til at have VM-bælterne i de tre største bokseorganisationer, WBA, WBC og IBF, på samme tid.

At dømme ud fra hans nye videoer er Tyson stadig en trussel i en boksering. Så hvem tør møde ham, hvis han gør comeback?

Det gør en anden amerikansk bokselegende og hans tidligere rival Evander Holyfield.

I 90'erne mødtes Tyson og Holyfield i to kampe, der begge tog pusten fra bokseverden.

Først i 1996, hvor Holyfield stoppede den store forhåndsfavorit Tyson i 11. runde og dermed vandt WBA-verdensmester-titlen.

Anden gang i 1997, hvor Mike Tyson blev diskvalificeret for at bide et stykke af Holyfields øre af.

Og nu foreslår Holyfield altså en tredje kamp til gavn for velgørenhed

- Jeg vil ikke bede nogen om at gøre noget, de ikke har lyst til. Men det er for velgørenhed. Hvis vi kan enige om noget, alle kan være med på, vil der være win-win-win, siger 57-årige Holyfield til spørgsmålet om en potentiel kamp mod Tyson.

Danske Brian Nielsen mod Evander Holyfield i 2011. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Ifølge Holyfield er der i dag intet ondt blod imellem de to tidligere sværvægtskonger.

- Når folk ser mig på, ved jeg, at de kigger på mit øre.

- Folk forstår ikke det forhold, jeg har med Tyson.

Ifølge Tyson selv skal hans comeback være en velgørenhedskamp. Men rygterne om hans tilbagekomst har også kastet konkrete tilbud på bordet om en professionel kamp.

Ifølge The Sydney Morning Herald har boksepromotoren Brian Amatruda tilbudt Mike Tyson mere end 20 millioner kroner for en kamp i Australien. Kampen ville i så fald være mod enten Sonny Bill Williams, Paul Gallen eller Barry Hall, som alle er væsentlig yngre end Mike Tyson.

Mike Tyson har ikke selv kommenteret på tilbuddet.

Facebook
Twitter