Op og ned for danske boksere i OL-kvalen

Det var en dag med både opture og nedture for det danske hold ved kvalifikationsstævnet i boksning frem mod OL i Tokyo.

Melissa Mortensen i rød hjelm ved et tidligere stævne. Søndag tabte danskeren til franske Mona Mestiaen i OL-kvalifikationen. (Foto: Michael Bager © © Michael Bager bager@fyens.dk www.fyens.dk www.michaelbager.dk)

Selvom coronakrisen hærger i hele verden, så er der stadig kampe og stævner, der bliver afholdt - blandt andet det europæiske OL-kvalifikationsstævne i boksning, der startede søndag i London.

Et stævne, hvor der var flere danskere i aktion.

Den første dansker var Nikolai Terteryan, der var i ringen mod Shpetim Bajoku fra Kosovo i letweltervægt.

Godt halvvejs i tredje og sidste runde smed lejren fra Kosovo håndklædet i ringen. Nikolai Terteryan var allerede foran på point, men fik altså ikke lov at bokse det sidste halvandet minut af kampen.

Nikolai Terteryan (tv.) og tvillingebroderen Sebastian var begge i London for at kæmpe for OL-kvalifikation, mens virusspredningen var i gang. Foto: DR Sporten

Beslutningen om at kaste håndklædet i ringen gav Nikolai Terteryan sejren, til trods for, at han ikke boksede sit livs kamp, fortæller landstræner Thomas Kyø.

- Vi var også overraskede over, at de smed håndklædet i ringen. Jeg forstår det stadig ikke helt.

- Jeg synes bestemt ikke, det var Nikolais bedste niveau. Han får ikke fulgt taktikken i de første to runder. Han går ud og bytter slag med ham og vil spille lidt stærk og være hård ved ham. Men Bajoku er altså stærkere end Nikolai, og Nikolai bliver ramt for meget, siger Thomas Kyø.

Med sejren går Nikolai Terteryan videre til næste runde i kvalifikationsturneringen, hvor hviderussiske Dzmitry Asanau venter. Hvis Nikolai Terteryan tager sejren mod Asanau er han sikret en billet til OL i Tokyo, da de otte bedste letvægtsboksere fra kvalifikationsturneringen er videre til legene.

Men det er nok nemmere sagt end gjort ifølge Thomas Kyø, for Asanau er forsvarende vinder af European Games og har også en bronzemedalje fra verdensmesterskabet i 2015 på CV’et.

- Det bliver en ekstrem svær kamp. Asanau er ekstremt dygtig og langt mere rutineret end Nikolai.

- Nikolai skal ud og trække Asanau lidt ned i tempo og drage fordel af, at Nikolai er så skarp rent boksemæssigt, som han er, siger landstræneren.

Melissa Mortensen led tæt nederlag

Søndag var Melissa Mortensen også en tur i ringen. Modstanderen var bronzevinderen fra EM i 2018, franske Mona Mestiaen.

I en tæt første runde var dommerne splittet i deres afgørelse, men fire af de fem dommere vurderede dog, at franske Mona Mestiaen havde vundet.

Det tætte kampbillede ændrede sig ikke i de to resterende runder, og fra tilskuerpladserne kunne de andre danske boksere se Melissa Mortensen indkassere et nederlag på point, til trods for, at danskeren faktisk vandt tredje runde.

- Jeg er ekstremt glad for hendes præstation. Vi var i Sheffield på træningslejr inden stævnet, og der havde Melissa en sparringskamp mod Mestiaen og det gik ikke ret godt. Så det er selvfølgelig klart, at når man har set sådan en kamp, så har man lidt nogle bange anelser, men efter min mening bokser Melissa mindst et halvt niveau over evne, og så kan vi jo kun være tilfredse.

- Forventningerne til resultatet inden kampen var ikke så store. Vi håbede på, at hun kunne gå ud og udføre taktikken. Det gjorde hun bedre, end vi havde forventet, så hun overgik vores forventninger. Det giver selvfølgelig noget håb for fremtiden, for hun er kun 18 år og har kun været elitebokser siden nytår, siger landstræner Thomas Kyø.

Alle boksere, der ikke kvalificerer sig til legene ved det europæiske kvalifikationsstævne i London, har endnu et skud i bøssen, når der bliver afholdt et kvalifikationsstævne for hele verden i Paris midt i maj. Hvis det bliver afholdt.

Facebook
Twitter