Patrick Nielsen misser dopingtest: En tilståelsessag

Patrick Nielsen har misset en doping-test. Manageren erkender brøleren, men kalder systemet usmidigt.

Patrick Nielsen har misset en doping-test. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Den danske bokser Patrick Nielsen har misset en dopingtest. Det meddeler bokseforbundet WBC meddelt på deres hjemmeside.

- Patrick missede en test, hvilket er meget uheldigt, og sagen er blevet taget op med bokseren og hans manager. Han har fået en bøde for at dække omkostningerne og en advarsel, skriver forbundets præsident Mauricio Sulaiman på sitet.

Testen, Patrick Nielsen har misset, er en del af forbundets nye anti-doping program, Clean Boxing Program, der blev søsat i oktober.

Et program, hvor WBC på tilfældige dage tester de 15 højest rangerede boksere i alle vægtklasser, og derfor skal bokserne meddele deres ’whereabouts’, som man kender det fra cykelsporten.

Patrick Nielsen var således ikke det sted, hvor Vada (Voluntary Anti-Doping Association), ikke at forveksle med Wada, og som WBC har indledt et samarbejde med, dukkede op for at teste bokseren i sidste måned.

Det erkender Nielsens manager, Simon Lundt Hansen, over for DR.

- Patrick har i princippet misset en test, fordi han skulle have været et sted på et bestemt tidspunkt, hvor han så ikke har været der på det tidspunkt, siger Simon Lundt Hansen.

- Årsagen er, at det er et program, der lige er startet op. Vi har meldt os til, fordi vi synes, at det er et fantastisk tiltag, og det vil vi gerne være en del af, siger han og fortsætter:

- Problemet har været, at forholdene i det nye program fra WBC er langt mere skærpede, end hvad vi er vant til. Hvilket vil sige, at hvis man er en time væk hjemmefra, så misser du i princippet den test, du har i forhold til de ’whereabouts’, som du har oplyst om forinden, siger han.

Venter på app

Simon Lundt Hansen mener, at det nuværende system gør det vanskeligt for bokserne at være med i programmet, men efter dialog med WBC vil systemet nu blive mere smidigt.

- Programmet er ikke smidigt nok endnu i forhold til de måder, vi har struktureret træningerne på. Patrick får en mail om aftenen, hvor der står, hvor og hvornår han skal træne dagen efter.

- Men jeg skal samtidig melde til WBC, hvilke dage, tidspunkter og adresse han træner på hver dag, og det kan godt være problematisk, for det ændrer sig ofte med kort varsel, siger han.

- Det kræver, at vi skal strukturere det anderledes, og det har vi også været i dialog med WBC om. Nu har vi eksempelvis fået en mail, så vi kan skrive direkte til dem. Og i løbet af nærmeste fremtid kommer der en app, så man kan gøre det meget nemmere.

Simon Lundt Hansen oplyser, at man har modtaget bøden og vil betale den, men han vil ikke fortælle, hvor stort beløbet er.

Sidste år blev Patrick Nielsen testet ved hver kamp, han boksede samt tre gange uden for konkurrence.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Patrick Nielsen.

Facebook
Twitter