Skandale under indvejning: Boksetræner slået bevidstløs

Den amerikanske boksetræner James Ali Bashir blev overfaldet under en indvejning.

James Ali Bashir og Ivana Habazin forbeder sig til den kamp, der nu er blevet aflyst. (Foto: Gregory Shamus © 2019 Getty Images)

En begivenhed i forbindelse med en boksekamp i USA tog fredag aften lokal tid en voldsom drejning.

Under indvejningen blev den prominente amerikanske boksetræner James Ali Bashir overfaldet og måtte efterfølgende indlægges på hospitalet med hovedskader.

Ifølge flere amerikanske medier blev Bashir slået ned bagfra og slået bevidstløs.

Nyhedsmediet TMZ skriver, at politiet har anholdt en mistænkt i sagen.

Bashir var til indvejning med den kroatiske bokser Ivana Habazin, som skulle have været i ringen mod briten Claressa Shields, OL-guldvinder i både 2012 og 2016, ved et kvindeligt boksestævne i byen Flint i den amerikanske stat Michigan lørdag aften.

Kampen aflyst

Kampen er blevet aflyst som følge af overfaldet, meddeler Det Internationale Bokseforbund (WBC), der bekræfter episoden.

- WBC tager på det kraftigste afstand fra enhver form for vold under et hvilket som helst event, der er relateret til vores sport. Og især det forfærdelige overfald, som fandt sted ved en officiel begivenhed i forbindelse med stævnet.

Wladimir Klitschko (til højre) er en af de bokseere, som James Ali Bashir har arbejdet sammen med. Her ses Wladimir Klitschko i en kamp mod David Haye i 2011. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

- WBC er overbevist om, at de pågældende myndigheder i vid udstrækning vil anvende lovgivningen i denne beklagelige sag.

- WBC vil overvåge efterforskningen og vil efterfølgende tage stilling til, om WBC's regler og etiske kodeks er blevet overskredet, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Bashir er et velkendt navn i bokseverdenen, hvor han blandt andet har trænet under bokselegenden Emanuel Steward i tæt på to årtier.

Han har arbejdet med boksere som den tidligere verdensmester Wladimir Klitschko, Monte Barrett, Shannon Briggs og Jameel McCline.

/ritzau/AFP/

Facebook
Twitter