Største kamp i karrieren afblæst: VM-bælter bliver byttet ud med job i hjemmeplejen

Den danske bokser Sarah Mahfoud skulle kæmpe om tre VM-bælter i december, men kampen i Las Vegas er blevet aflyst på grund af corona.

Sarah Mahfoud har trænet intenst op til titelkampen, der efter planen skulle have været afholdt 11. december. (Foto: Jens nøRgaard Larsen)

Den danske verdensmester Sarah Mahfoud har lagt al sin energi i bokseringen den seneste måned.

Hun havde fløjet sin træner, bokseren Sherman 'The Tank' Williams, til Danmark for at gå i en intens træningslejr, der skulle kulminere i en kamp mod Amanda Serrano i Las Vegas i december, hvor hele tre VM-bælter var på spil.

Men torsdag ringede Mahfouds promotor Mogens Palle med dårlige nyheder. Kampen er afblæst på grund af corona-situationen.

- Det er den største kamp, jeg har haft muligheden for at bokse. Og så i Las Vegas! Bare det at skulle derover for at bokse i hovedstaden for boksning, det havde været så stort, siger Sarah Mahfoud efter aflysningen.

I en mail til Mogens Palle skriver Amanda Serranos promotor, at stævnet i Las Vegas er aflyst på grund af landets corona-situation. Den danske minkmutation bliver også nævnt som en faktor for at aflyse stævnet.

Spildt forberedelse

Da Sarah Mahfoud modtog beskeden, var det som at få en stor mavepuster, fortæller hun.

Hun sukker opgivende, før hun sætter ord på de mange træningstimer og forberedelser, hun har investeret i perioden op til kampen.

- Vi har trænet intensivt i en måned, hvor Sherman har været her, og vi har ligesom gået og sat os op til det.

- Selvfølgelig kan man aldrig sige, at træning er totalt spildt, men det er det jo. Vi har sat det hele i gang for ingenting, siger Mahfoud.

I videoen herunder kan du se, hvordan Sarah Mahfoud og Sherman Williams har trænet op til den store titelkamp ved at bruge reggae-musik i træningen.

Økonomisk knock-out

Udover de spildte træningstimer i bokseringen, får den aflyste kamp også betydning for verdensmesterens hverdag.

Efter Sarah Mahfoud modtog de dårlige nyheder, ringede hun til sin gamle chef for at få sit job tilbage i hjemmeplejen. Kampen ville have givet Mahfoud 'økonomisk frihed', men det er nu forsvundet sammen med chancen for at vinde titler.

- Nu skal jeg tilbage og arbejde, for regningerne kommer jo uanset hvad. Så det er også super ærgerligt.

I stedet for at bruge alle døgnets timer på at tænke på boksning, er fokus nu rettet mod arbejde og en forestående eksamen på sygeplejestudiet, som Mahfoud har ved siden af boksningen.

Det er med andre ord 'tilbage til hverdagen', og det er ikke noget, der får den 31-årige bokser til at juble.

- Jeg synes, det er lidt kedeligt. Jeg kan bedst lide, når jeg har det her mål, jeg træner hen mod, og min hverdag er lagt i system. Så jeg synes, det er super ærgerligt, det er jo det her, jeg godt kan lide at lave, siger Sarah Mahfoud.

Håber på ny kamp

Selvom kampen er aflyst, håber Mahfoud, at hun får lov til at prøve kræfter med Amanda Serrano en anden gang. Men hun ved også, at det er en stor opgave at planlægge sådan et møde.

- Så skal man starte helt forfra med forhandlinger og kontrakter, og jeg ved, at Mogens og Bettina (Palle, red.) har brugt rigtig meget tid og energi på det her i mange måneder.

- Jeg kan jo bare håbe på, at kampen kommer til at finde sted næste år, måske. Vi har jo hver vores titel i samme vægtklasse, så vi kan ikke blive ved med at undgå hinanden, siger hun.

Facebook
Twitter