Stor dansk bokseweekend: Danske darlings skal dele øretæver ud i provinsen

Dina Thorslund og Sarah Mahfoud har begge vigtige kampe i denne weekend, men et snarligt opgør mellem de to danskere ligger ikke i kortene.

Dina Thorslund skal forsvare sin VM-titel, når hun lørdag aften møder Alesia Graf fra Tyskland. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Den kommende weekend byder på ikke mindre end to professionelle boksestævner i Danmark, og det er især de kvindelige boksere, det er værd at holde et ekstra øje med.

Fredag aften er der Danish Fight Night i Nykøbing Falster Hallen, og her står Sarah Mahfoud i sit livs kamp, når hun møder Bukiwe Nonina fra Sydafrika.

Bliver det til dansk sejr, er 29-årige Mahfoud sikret en kamp om verdensmesterskabet i bokseforbundet IBF, og skulle det scenarie udspille sig, så holder boksepromotor Mogens Palle sit løfte, fortæller Mahfoud.

- Mogens lovede, at han ville gøre mig til verdensmester, inden jeg blev 30 år, og indtil videre leverer han jo. Han skaffer mig i hvert fald kampene, siger Mahfoud, der står noteret for syv sejre og er ubesejret.

Men det bliver ikke en nem kamp for den tidligere "Vild med Dans"-vinder, da "Anakondaen", som sydafrikaneren kaldes, har vundet de seneste syv kampe og i sin professionelle karriere står noteret for 14 sejre, tre nederlag og en enkelt uafgjort.

Det ved Mahfoud, der forudser en "akavet" kamp.

- Hun er højere end mig, har lange arme, bevæger sig godt og er kontrabokser. Jeg forudser, at det godt kan blive en lidt akavet kamp, for hun er ikke en traditionel bokser, siger Mahfoud.

Dina Thorslund bokser i Struer

For små to år siden vandt Mahfouds modstander en sikker sejr over tyske Alesia Graf, og selvsamme Graf står lørdag aften klar i Struer, hvor hun skal forsøge at tage bæltet fra WBO's kvindelige verdensmester i super bantamvægt, Dina Thorslund.

Graf har ikke vundet en kamp i små tre år, og hun har ikke været i ringen i mere end et år, men på trods af det forsikrer Struer-bokseren, at der ikke tages let på opgaven.

- På papiret burde jeg have en rimelig god chance, men så er det, at man i boksning er nødt til at gå ind og se, hvem det er, hun har tabt til, hvornår hun har tabt, og hvad hun har af erfaring. Når man har været verdensmester flere gange, så har man også et vist niveau, og det har hun, siger Dina Thorslund.

- Men ja – det er over et år siden, hun senest var i ringen, og hun har nok noget rust, der skal fjernes, men man skal ikke undervurdere hende. Vi går ud fra, hun kommer bedst muligt forberedt, så det skal jeg også være.

Ingen danskerbrag på vej

Vinder den danske Sauerland-bokser over sin 37-årige tyske modstander, så forventer hun, at den næste modstander bliver fra Australien.

Det betyder også, at der ikke er lagt op til en kamp mellem de to danskere lige foreløbigt. Det så Dina Thorslund ellers gerne, men hun mener, det er den anden lejrs skyld.

- Hun (Sarah Mahfoud, red.) siger selv, hun gerne vil møde mig, men det er nemt at sige, hvis man har en promotor, der ikke vil have det. Jeg gider ikke kæmpe for det. Jeg har trods alt vigtigere ting at se til. Men hvis hun siger ja, så vil jeg hellere end gerne, siger 25-årige Thorslund.

- Det virker til, at Mogens Palle står i vejen, eller også gemmer hun sig bag ham – det ved jeg ikke. Jeg har budt op til dans, men hvis hun ikke vil danse, så må det være sådan.

Meldingen fra Mahfoud er, at hun ikke gemmer sig, men at der gerne må komme lidt mere på spil, før hun tager en svingom med Thorslund på den firkantede kanvas.

- Det kunne være spændende en dag, men det er jo op til Mogens Palle og Sauerland at lave et godt stævne. Jeg bokser mod den, jeg får. Jeg har ikke så meget at skulle have sagt, og jeg gider faktisk ikke blande mig i det. Mogens Palle har lavet kampe i så mange år, at det har han helt styr på, siger fjervægteren.

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vandt i 2016 finalen i danseprogrammet "Vild med Dans", og hun får brug for de hurtige fødder igen fredag aften, når hun skal bokse i Nykøbing Falster. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Men hun betyder ikke så meget for mig for at være ærlig. Jeg ved, hun altid vil stå klar. Jeg kører lidt mit eget show, og så må vi se, om hun krydser min vej en dag.

Oliver Meng skal også i ringen fredag i Nykøbing Falster, hvor han skal bokse om IBF's juniorverdensmesterskab mod Maono Ally fra Tanzania, og lørdag er Dennis Ceylan i aktion i revanchekamp mod spanske Jesus Sanchez, der tilbage i marts knockoutede Aarhus-bokseren i anden omgang.

Facebook
Twitter