Sygeplejerske, 'Vild med Dans'-vinder og benhård fighter: I aften kan Sarah Mahfoud blive verdensmester

Lørdag kan den danske bokser Sarah Mahfoud sikre sig VM-titlen mod Brenda Carabajal fra Argentina.

(Foto: Jonas Olufson)

Hun kan mærke, at det har været en særlig uge.

- Jeg er lidt nervøs. Det er nu. Det er nervepirrende, men jeg er mest af alt bare lykkelig for at få sådan en kamp - og jeg har også kæmpet hårdt for det, siger Sarah Mahfoud.

Lørdag aften går hun i ringen til karrierens absolut største opgør, når hun skal forsøge at fravriste argentineren Brenda Carabajal VM-bæltet.

Og selvom udsigten til en VM-triumf - endda på hjemmebane i Danmark - har fået de famøse sommerfugle i maven til at baske lidt vildere end normalt, er Sarah Mahoud ikke i tvivl om, at hun kommer til at bruge den spændthed positivt.

- Hvis ikke jeg var nervøs, ville jeg det ikke nok. Jeg ved, hvordan jeg præsterer, når jeg har det sådan her, og så sker der bare et eller andet inde i hovedet.

- Jeg får svedige hænder, og det kildrer i maven. Hjertet løber afsted. Men når jeg står i omklædningsrummet, og de banker på døren, og siger, at jeg skal op i ringen, så er det som om, der sker noget i kroppen. Jeg bliver samlet, og jeg fokuserer bare på den opgave, jeg skal ind til. Når jeg kommer ind i ringen, hører publikum og musikken - turen op til ringen... Det er bare det fedeste. Det er sindssygt. Det er en følelse, man ikke kan beskrive.

Sarah Mahfoud er klar.

Drømmen om VM-bæltet

Den 30-årige bokser har længe arbejdet frem mod VM-kampen.

Hun blev professionel i 2016, hvor boksepromotorerne Mogens og Bettina Palle for alvor blev opmærksomme på Sarah Mahfoud, da hun samme år vandt 'Vild med Dans'.

De tilbød hende en professionel kontrakt, og den altoverskyggende ambition blev født:

- Jeg håber, at jeg bliver verdensmester inden for et par år. Det er det, der er målet. Og det er det, jeg går efter, lød det dengang fra Sarah Mahfoud.

Men passionen for boksning var født langt tidligere. Den meldte sig allerede, da Sarah Mahfoud som 14-årig startede til boksning i Hillerød. Hun var én ud af to piger i bokseklubben.

- Der var en super god stemning, og jeg gik og trænede og sparrede med drengene. Det var faktisk helt naturligt.

- Boksning er den fedeste sportsgren. Den måde man presser sig selv på – både mentalt og fysisk. Det kræver så meget af en. Det er en stor del af mig, så hvis jeg ikke gjorde det, så ville jeg miste en del af min identitet, siger Sarah Mahfoud.

Tre karrierer på én gang

Den professionelle kontrakt betød, at Sarah Mahfoud i dag får penge for hver kamp og omgang, hun bokser. Men det er ikke en guldrandet forretning at være kvinde i boksesporten.

  • Sådan så det ud, da Sarah Mahfoud sammen med Morten Kjeldgaard vandt TV2's underholdningsprogram 'Vild med Dans' i 2016. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Finalen fandt sted d. 25. november 2016 i Forum Horsens. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Her ses Mahfoud og Kjeldgaard i freestyle-dansen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 3

Ved siden af de utallige træningspas læser hun til sygeplejerske og var så sent som i forrige uge til eksamen. I perioder har hun endda også fundet tid til at arbejde som social- og sundhedsassistent for at tjene lidt ekstra og gøre sig nogle erfaringer, men jobbet har måttet vige pladsen for at give fuld fokus frem mod VM-kampen.

- Jeg elsker sygeplejefaget, og jeg regner også med at skulle tilbage til det. Det er også et fag, man altid kan finde arbejde i.

- Jeg ved jo godt, at jeg er 30 år, og jeg tænker, at når jeg er over 35 år, så bokser jeg ikke mere. Men det er også nu, at det begynder at blive sjovt, når de her titelkampe kommer. Jeg ved ikke, hvad der sker fem år ud i fremtiden. Så længe jeg synes, at det er sjovt, og jeg klarer mig godt i ringen, så fortsætter jeg.

Sarah Mahfoud ved godt, at pengene er større på herresiden, og stod det til hende, måtte pengepræmierne gerne fordeles mere ligeligt.

- Det er, hvad det er. Selvfølgelig ville det være sjovere, hvis det løb bedre rundt. Det håber jeg, det kommer til i år, men jeg elsker det, jeg laver.

- Det er også først nu, at man sådan kan se, hvad beløbene virkelig er. Man skal jo kæmpe sig helt herop. Det tror jeg gør sig gældende for både mænd og damer. Man skal op på et vist niveau, før man kan klare sig. Nu må vi se, hvordan det går i VM-kampen. Så kan det jo være, at jeg lige pludselig kommer kørende i den fedeste bil… hahaha.

Lillebror i ringhjørnet

Sarah Mahfoud har ikke sin boksepassion fra fremmede.

Hendes far, Mohammed, er bidt af kampsport. Han er oprindeligt fra Syrien, men læste i Frankrig som ung. Her var Sarahs færøske mor, Vigids, på sprogrejse. De fandt hinanden, flyttede til Færøerne og fik Sarah.

Sarah Mahfoud (længst til højre) har opbakning fra hele familien. Fra venstre er det lillesøster Heidi, far Mohammad i forgrunden, mor Vigdis og lillebror Allan umiddelbart bag ved Sarah. I midten har mormor Maria og onkel Bui også fået lov til at være med.

Siden flyttede familien til Danmark og Sarahs søskende Allan og Heidi blev født.

Lillebror er selv en lovende bokser, og han er derfor også med i ringhjørnet, når kampen lørdag aften sættes i gang i Frederiksberg Hallerne.

- Det er boksning, der bliver snakket om stort set hver gang, vi er sammen derhjemme. Det fylder rigtig meget. Og jeg er ikke i tvivl om, at de støtter mig 100 procent.

Derfor ved Sarah Mahfoud også, at hun ikke er den eneste med småsvedige håndflader og uro i kroppen, når hun gør sig klar til aftenens kamp.

- Hvor nervøs jeg er, kan man gange med 10, når det gælder familiens nerver. Og det er på mine vegne. Det bliver en nervepirrende aften.

Facebook
Twitter