Tidligere bokser Jørgen 'Gamle' Hansen er død

Bokselegenden Jørgen "Gamle" Hansen er død efter mange års sygdom, oplyser ugebladet Tæt På. 

Den tidligere bokser, Jørgen 'Gamle' Hansen, er død 74 år gammel. (Foto: Henning Thempler © Scanpix)

Den tidligere bokser Jørgen "Gamle" Hansen er død. Han blev 74 år.

Det bekræfter hans familie over for ugebladet Tæt På.

Bokselegenden døde torsdag aften efter mange års sygdom, oplyser mediet.

I Jørgen Hansens professionelle karriere, der sluttede med sejren over Perico Fernandez i december 1982, blev det til 78 sejre i 92 kampe på bare 14 år.

Jørgen Hansen var 39 år, da han lagde boksehandskerne på hylden og trådte ud af ringen, hvilket i karrierens senere år gav ham tilnavnet "Gamle".

Han boksede sig ind i historiebøgerne, da han som undertippet i en alder af 36 år overraskede alle og besejrede den regerende europamester, Dave Boy Green.

Som amatør boksede Jørgen Hansen i Lindholm BK, hvor han vandt det jyske mesterskab seks år i træk. Han var med til OL i 1968, men ved den lejlighed blev han slået ud i den første kamp.

Mange år som tjener

"Gamle" debuterede som professionel i 1969 og indkasserede det første nederlag tre år senere i KB Hallen i en titelkamp mod europamesteren i weltervægt, franskmanden Roger Menetrey.

I 1977 blev Hansen - efter nogle år i skyggen af de største kampe - matchet mod den italienske europamester Marco Scano i en titelkamp. En kamp, som danskeren vandt på knockout i femte omgang.

Herefter tabte han bæltet og vandt det tilbage flere gange, og efter sejren over Dave Boy Green i 1979 forsvarede han med succes sit mesterskab i seks titelkampe - to af dem mod danske Hans-Henrik Palm.

Efter han blev pensioneret, arbejdede Jørgen "Gamle" Hansen i mange år som tjener på Hviids Vinstue i København.

De seneste år var han dog alvorligt syg, og torsdag aften sov han ind omgivet af den nærmeste familie, 12 dage før han ville være blevet 75 år.

/ritzau/