Træder Mikkel Kessler ind i ringen han ufrivilligt forlod?

Er Mikkel Kessler tilbage i ringen? Få et overblik over karrieren som aldrig sluttede.

(Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Er det en tidlig aprilsnar, en seriøs nyhed eller måske noget helt andet?

Team Sauerland har fredag kl. 13.30 inviteret til pressemøde og skrevet, at der vil blive afsløret "store" nyheder angående dansk boksning.

Mikkel Kessler vil være tilstede og derfra starter gætterierne.

Man kan sige, at Mikkel Kessler forlod ringen ufrivilligt efter 49 kampe i bar overkrop.

Han ville gerne have fortsat med en revanchekamp enten mod Carl Froch, som han tabte VM-bælterne til i 2013 eller mod den ubesejrede supermellemvægtsmester Andre Ward, som stoppede Kessler i en dramatisk kamp i 2009.

Fik ingen afsked med boksning

Trods forsøg igen-igen på at få realiseret en topkamp mellem en af de to, lykkedes det aldrig, og Kesslers karriere fadede ud ganske langsomt ud nogen speciel afsked.

DR Sporten hyldede ham ved Sportens Årsshow i Herning i 2015, hvor bokseikonet Joe Calzaghe dukkede op og tog fusen på Kessler. Se de skønne scener i videoen herunder.

Efterfølgende har Mikkel Kessler slået sig ned som familiefar til to og forretningsmand, der kunne se tilbage på sine verdensmesterskaber inden for forbundene IBA, WBC og WBA og en nærmest pletfri professionel karriere med kun tre nederlag i alt.

Som ungdomsbokser var han i dansk særklasse og blev hurtigt professionel hos Mogens Palle som 19- årig uden at have stillet op til de danske seniormesterskaber.

Mikkel Kessler voksede ikke blot som bokser som det fremgår af det klip fra Sportens årsrevy i 2005, som du kan se herunder.

Karrierens største sejre ligger i perioden fra 2003, hvor han bliver IBA-verdensmester og frem til november 2007, hvor tre bælter var i spil i Cardiff mod Calzaghe.

I denne periode var Mikkel Kessler ubesejret i titelforsvar mod navne som Craig Cummings, Manny Siaca, Anthony Mundine, Eric Lucas, Librado Andrade og Marcus Beyer.

Og derfor kunne han også i Sportens årsrevy 2006 hyldes som boksningens danske Supermand.

Se klippet herunder.

Nederlaget i 2009 til Andre Ward blev dyrt på flere planer.

På grund af en øjenskade måtte Mikkel Kessler opgive den økonomisk lukrative aftale i Super Six-turneringen, som Andre Ward i øvrigt vandt.

Mikkel Kessler måtte sidde ude med et dobbeltsyn i næsten et år, men trods det alvorlige handicap var han ikke indstillet på at stoppe karrieren.

DR Sporten lavde dengang en feature med Kessler og synsproblemerne. Se den i klippet herunder.

Mikkel Kessler kom tilbage, genvandt sine VM-titler efter et udmarvende opgør i Herning mod Carl Froch.

Revanchematchen blev tabt i Londons O2-Arenea i 2013 - og som tiden er gået, så har man også troet at boksningen var fortid.

Billede fra Mikkel Kesslers nederlag til Carl Froch i O2 Arena i London. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Indtil i dag, hvor gætterierne om et comeback tager til.

For nylig har Team Sauerland sammen med amerikanske og engelske promotorer samarbejdet om en ny bokseturnering - World Boxing Series - med en samlet præmiesum på 50 millioner dollars.

Turneringen vil blive præsenteret i juni, hvor turneringens to vægtklasser offentliggøres sammen med 16 boksere.

Og her er det, at der spekuleres i et Kessler come-back.

Skader driller stadig

Nok er han blevet ældre. Men det er modstanderne også, hvis det er de gamle klassiske boksestjerner, der skal indgå i den nye turnering.

Kessler har holdt formen vedlige, men han er slet ikke i kampform.

De kroniske håndskader og problemer med øjnene er der fortsat.

Men hvem kan sige nej, når et muligt to-cifret millionbeløb lokker? Vi får svaret i dag kl. 13.30.

I øvrigt kan man som bokseinteresseret se med søndag på dr.dk/sporten, hvor vi sender Nordisk Mesterskab i boksning fra Gilleleje.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter