Tyson Fury vil ikke være med til prisfest hos BBC: 'Jeg er folkets mester'

Verdensmester i sværvægt Tyson Fury er udvalgt som årets sportspersonlighed, men vil ikke vinde.

Tyson Fury inden opgøret mod Deontay Wilder tilbage i februar, da han blev verdensmester i sværvægt. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Kun to gange siden BBC for første gang uddelte prisen Sports Personality of the Year, Spoty (årets sportspersonlighed, red.) i 1954, har en af de udvalgte til at vinde prisen valgt at blive fjernet fra listen over de nominerede.

Den første gang var i 2015, da Greg Rutherford, der både har vundet VM- og OL-guld i længdespring for Storbritannien, skrev et brev til BBC, fordi han følte sig utilpas ved at stille op til ceremonien.

Grunden til Rutherfords brev var en anden deltager ved ceremonien nemlig bokseren Tyson Fury, der tidligere det år havde udtalt følgende:

- Der er kun tre ting, som mangler at blive udført før djævelen kommer hjem: den ene er, at homoseksualitet bliver gjort lovligt, den anden er abort, og den tredje er pædofili.

- Hvem havde i 50’- og 60’erne troet, at de to første ting ville blive gjort lovligt? sagde Tyson Fury tilbage i 2015.

Greg Rutherford, hvis søster er homoseksuel, blev overtalt til alligevel at komme til ceremonien, men har senere udtalt, at han ville ønske, han aldrig var taget afsted.

- Jeg nød det overhovedet ikke. Jeg ankom sent og gik igen så snart, jeg overhovedet kunne, skrev Greg Rutherford senere i sin selvbiografi.

Den anden gang i Spoty’s historie, hvor en sportspersonlighed har anmodet om ikke at komme i betragtning, er fundet sted i år.

Nu er det nemlig selvsamme Tyson Fury, der vil af listen.

- Det her er en besked til BBC Sport og deres Spoty-pris. Jeg beder jer om at tage mig af listen, da jeg er folkets mester og ikke har behov for verifikation eller priser, siger Tyson Fury på de sociale medier. (Foto: Phil noble © Scanpix)

’Jeg er folkets mester’

Tyson Fury blev ellers tirsdag udvalgt sammen med fem andre britiske sportspersonligheder, men allerede onsdag fortalte han sine fans, følgere og BBC på de sociale medier, at han gerne ville tages af listen.

Hej. Det her er Tyson Fury, Gypsy King (sigøjnerkongen, red.). Det her er en besked til BBC Sport og deres Spoty-pris. Jeg beder jer om at tage mig af listen, da jeg er folkets mester og ikke har behov for verifikation eller priser. Jeg ved, hvem jeg er, og hvad jeg har gjort i sporten. Jeg har folkets kærlighed, som betyder mere for mig end alle priser i verden. Til alle, der støtter mig, stem ikke.

Tyson Fury er blevet valgt til listen for sin præstation tilbage i februar, da han blev verdensmester i sværvægt i bokseforbundet WBC. Han slog Deontay Wilder i Las Vegas på teknisk knockout.

Tyson Fury med sit WBC VM-bælte i sværvægt, efter at han i februar i Las Vegas vandt titlen. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

BBC har derudover beskrevet udvælgelsen af Fury med følgende ord:

- Sejren for den Manchester-fødte kæmper markerede endnu et trin i hans bemærkelsesværdige comeback efter en kamp med depression og stoffer.

Og selvom Tyson Fury kontroversielt nok har gjort alt, hvad han kan for ikke at vinde prisen som årets sportspersonlighed, så har BBC ikke tænkt sig at fjerne ham fra listen. Det udtalte en talsperson fra BBC onsdag aften.

- Listen (til årets sportspersonlighed, red.) er bestemt af et uafhængigt ekspertpanel, som vælger de udvalgte på baggrund af deres sportslige bedrifter i et givet år, siger BBC.

- På baggrund af dette vil Tyson Fury forblive på listen for Spoty 2020. Som altid bliver vinderen fundet blandt offentlighedens stemmer under liveshowet, og det er selvfølgelig op til Tyson, om han bestemmer sig for at deltage.

Om Tyson Fury deltager, eller om han skulle ende med at vinde prisen for årets sportspersonlighed for 2020, bliver afgjort den 20. december.

Facebook
Twitter