Tyson og Kessler nyder det rolige liv uden for ringen

Mike Tyson er på besøg i København med Mikkel Kessler, og begge savner på ingen måde slagene i ringen.

Mikkel Kessler er en af de største danske boksere nogensinde. Mike Tyson er en af de største boksere nogensinde i verden.

Tirsdag holdt de to pensionerede legender pressemøde i København forud for deres to fælles talkshows på dansk grund med titlen "History of Legends 2018" i henholdsvis København og Herning.

Her kunne de begge berette, at livet med uddeling og modtagelse af tørre tæsk i ringen på ingen måde er savnet.

Især 52-årige Mike Tyson var meget klar i mælet.

- Jeg er gladere nu. Jeg behøver ikke længere have lyst til at slå nogen ihjel, og mit liv er så meget bedre uden boksningen, siger Tyson, der som 20-årig blev den yngste sværvægtsverdensmester i historien.

- Jeg var sindssyg, da jeg boksede. Jeg bryder mig ikke om at være sådan. Jeg var aggressiv, og det vil jeg ikke være, uddyber han.

Pengene fylder for meget

Mange husker nok især Mike Tyson for kampen mod Evander Holyfield i 1997, hvor han bed en del af Holyfields øre og blev diskvalificeret.

Sådanne unoder har Mikkel Kessler aldrig anvendt i ringen. Men selv om han kan se tilbage på en karriere med et noget pænere eftermæle, så savner han ikke bokselivet.

Han skal snart være far for tredje gang, og han er nået til et punkt, hvor andre ting betyder meget mere.

- Jeg må give Mike ret. Jeg prøvede at lave et comeback, men det blev ikke til noget, og jeg er faktisk glad nu for beslutningen om at stoppe.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at være den bedste, jeg kunne blive. Og jeg kan stadig se, trække vejret og høre, siger den 39-årige dansker.

Mens Mikkel Kesslers storhedstid ligger noget tættere på end Tysons, så følger den amerikanske legende stadig med i sporten. Og han er ikke begejstret for, hvordan den har udviklet sig.

- Boksning handler mere om penge nu. Før var det om ego, storhed, mestre, "jeg er den bedste i verden"-attitude og den slags, så det er ændret meget, siger han.

- Jeg var ligeglad med pengene. Nu handler det om at tjene mange penge, og det er blevet meget profitabelt. Det er langt mere en forretning nu.

- Se for eksempel på kampen mellem Floyd Mayweather og Conor McGregor. Der var virkelig mange penge i. Men det var jo ikke en rigtig kamp, lyder det fra Mike Tyson.

/ritzau/

Facebook
Twitter