Ubesejret bokselegende gør comeback i bokseringen… mod en Youtube-stjerne

Floyd Mayweather trækker 20. februar boksehandskerne på igen for at møde Youtube-stjernen Logan Paul.

Youtube-stjernen skal møde en af verdens bedste boksere nogensinde i en kamp i februar 2021.

Den amerikanske bokselegende Floyd Mayweather gør comeback i februar. Han er bredt betragtet som en af de bedste boksere nogensinde – verdensmester i fem forskellige vægtklasser og ubesejret med 50 sejre i 50 kampe.

Men når han igen træder ind i ringen, er det ikke for at besejre endnu en verdensklasse bokser, sådan som det var hans varemærke i årevis. Denne gang skal han bokse mod en youtuber.

Til februar møder Floyd Mayweather nemlig Youtube-stjernen Logan Paul i en opvisningskamp. Det meddelte bokselegenden på sin Instagram søndag.

Og Logan Pauls manglende erfaring bliver ikke det eneste, der bliver synligt, når de to kommer til at stå over for hinanden i bokseringen.

Fysisk er forskellene også bemærkelsesværdige. Floyd Mayweather er 173 centimeter høj og vejer 66 kilo. Logan Paul er 188 centimeter høj og vejer 86 kilo

Det er endnu uvist, hvor kampen skal bokses og under hvilke regler. Men uanset hvad vægtklassen bliver, er Mads Larsen, som er tidligere professionel bokser og europamester i super-mellemvægt, ikke i tvivl om, hvordan kampen kommer til at gå.

- Selvom Logan Paul er så meget større, har han ikke en chance. Det bliver legende let for Maywaether. Jeg vil ikke kalde det en boksekamp. Det er mere et show. Det er underholdning. Det bliver ligesom at se en fodboldspiller, der er sat til at spille håndbold, siger Mads Larsen.

Det kampen ikke har i sportslig værdi, har den til gengæld i kommerciel værdi.

- De kommer til at tjene en formue på det. Det er vel derfor, de gør det, siger Mads Larsen.

  • Floyd Mayweather (tv) i sin sidste professionelle kamp mod Conor McGregor. (Foto: Mark J. Rebilas © Scanpix)
  • Logan Paul i opvisningskamp mod KSI. (Foto: TOM JACOBS © Scanpix)
1 / 2

En ædel sport i klovnekostume?

Det er da heller ikke første gang, at Floyd Mayweather, som har givet sig selv tilnavnet ’Money’, kan se frem til at indkassere en stor løncheck for at stille op imod en alternativ type modstander.

Amerikanerens seneste professionelle kamp fandt sted i august 2017, hvor han besejrede den irske MMA-superstjerne Conor McGregor, der fik sin professionelle boksedebut i den meget omtalte kamp.

Og i december 2018 var Mayweather for en stund tilbage for at kæmpe i en opvisningskamp mod den japanske kickbokser-stjerne Tenshin Nasukawa.

Youtube-stjernen Logan Paul har kun bokset to kampe tidligere. Begge mod en engelsk Youtube-entertainer ved navn Olajide Olayinka Williams Olatunji bedre kendt som KSI.

Den første kamp endte uafgjort, mens amerikanske Paul tabte den anden kamp.

De to kampe blev kritiseret af flere professionelle boksere og promotere, der mente, at det var en hån mod boksesporten at promovere en boksekamp mellem to Youtube-stjerner. Det var at tvinge en ædel sportsgren ned i et klovnekostume, lød kritikken på den ene side.

Men på den anden side blev kampene set af millioner af seere, og nogle professionelle boksere som blandt andre verdensmester i sværvægt Anthony Joshua roste de to for at tiltrække et nyt publikum til boksesporten.

Det samme mener Mads Larsen, at kampen mellem Mayweather og Logan Paul kommer til.

- Det kan da helt sikkert trække nogle nye seere til. Jeg gider bare ikke se selv den. Men jeg kan sagtens forstå, at Mayweather stiller op. Hvis jeg fik tilbudt lige så mange penge for at kæmpe med en youtuber, så havde jeg sgu da også sagt ja med det samme. Det ville ikke tage mig mange sekunder at tæve ham.

54-årige Mike Tyson (th.) gjorde den 29. november comeback i ringen efter 15 års fravær fra boksningen. Han mødte en anden tidligere verdensmester i sværvægt, 51-årige Roy Jones, Jr. (Foto: Joe Scarnici © Scanpix)

Det er blot en uges tid siden, at tv-seere verden over senest kunne tune ind på en boksekamp med stjernestøv, kendisfaktor og legende-comeback.

De to tidligere verdensmestre i sværvægt, 54-årige Mike Tyson og 51-årige Roy Jones Jr., gik i ringen i en opvisningskamp – med rapperen Snopp Dogg som kommentator.

Den særprægede showkamp solgte omkring 1,6 millioner pay-per-views. Det gjorde den til den bedst sælgende pay-per-view-kamp i boksning i mere end to år.

Og mon ikke kampen mellem Floyd ’Money’ Mayweather og Logan ’Maverick’ Paul også kommer til at sælge løs. I hvert fald er ’Money’ Mayweather også kendt som pay-per-view-kongen. De fire bedst sælgende kampe i boksningens historie har alle været med Mayweather.

Den bedst sælgende var hans kamp i 2015 mod den filippinske boksestjerne Manny Pacquiao. Den solgte omkring 4,6 millioner pay-per-views.

Facebook
Twitter