Verdensmesteren Sarah træner fem timer om dagen med reggaerytmer og ’The Tank’

Den danske bokser Sarah Mahfoud skal i december forsvare sit verdensmesterbælte. Nu er hun gået i intensiv træningslejr.

Bokseren Sarah Mahfoud er verdensmester i IBF's fjervægt. (Foto: Foto: Olivia Loftlund @ Ritzau Scanpix)

Kl. 8-10: Styrketræning.

Kl. 10-12: Arbejde med klienter som personlig træner.

Kl. 12-14: Frokost og gåtur med hunden Kenzo.

Kl. 14-17: Træning med Sherman The Tank Williams.

Kl. 17-18: Ordne handsker og andet boksegrej

Herefter aftensmad, endnu en gåtur med Kenzo, og så er det på hovedet i seng.

Det ligner en dag i træningslejr for en hårdtslående verdensmester i boksning. Og det er det også.

Danske Sarah Mahfoud er i første uge af en lang, intens træningslejr, der kulminerer i december, når hun i Las Vegas møder Amanda Serrano fra Puerto Rico. Det bliver i en kamp, der ifølge hende selv ikke kan blive større. Hele tre VM-bælter er der på spil.

Onsdagens program er et godt billede på, hvad der venter verdensmesteren de næste mange uger.

- Vi begyndte at træne i mandags. Og allerede i dag er jeg vildt træt. Jeg kan godt mærke, at jeg lige skal ind i rytmen igen, siger Sarah Mahfoud.

- Jeg hoppede en tur på vægten, og jeg er simpelthen for tung. Så det skal vi selvfølgelig lige have ordnet.

Hun er blevet dansk mester tre gange. I 2019 vandt hun IBF Intercontinental-titlen. Og i februar 2020 slog hun sig hele vejen til verdensmesterbæltet i fjervægt. 10 kampe er blevet til imponerende 10 sejre med tre på knockout.

I februar 2020 blev Sarah Mahfoud verdensmester, da hun slog argentinske Brenda Karen Carabajal. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix) (Foto: THOMAS SJØRUP © Photo:Thomas Sjørup)

Når hun går i ringen i Las Vegas, er det første gang, hun skal forsvare sit VM-bælte. Det er også første gang, hun skal i kamp udenfor Danmark. Boksesporten har ligesom mange andre været lukket ned, men nu skal handsker og støvler igen snøres.

- Pausen har været ekstremt hård. Jeg var klar til at forsvare min titel med det samme, men så lukkede det hele ned. Jeg glæder mig. Det er det største, siger Sarah Mahfoud.

Nok at se til for verdensmesteren

Det virker som en svær kunst at jonglere med boksehandsker på hænderne, men 31-årige Mahfoud er vant til at have mange bolde i luften. Til dagligt arbejder hun som personlig træner og studerer til sygeplejerske ved siden af hendes professionelle boksekarriere.

De næste måneder er en af boldene kastet højere op i luften end de andre.

- Min kalender frem til kampen er booket fuldt op med boksning, men det er det, jeg elsker. Jeg skal bare stå så skarpt som over hovedet muligt.

Det har været held i uheld med corona-nedlukningen for Mahfoud, da hun ad to omgange var i praktik som sygeplejerske, mens bokseverdenen stod stille. Derfor kan hun nu koncentrere sig fuldt ud om boksning frem mod kampen i december – og det virker til at være begyndt allerede nu.

- Jeg har en eksamen i slutningen af november, men jeg kan faktisk ikke lige huske datoen – det skal jeg nok lige have fundet ud af.

  • Sarah Mahfoud blev hyldet på Købehavns Rådhus efter triumfen og VM-bæltet. Her står hun med tidligere overborgmester Frank Jensen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)
  • Til dagligt læser Mahfoud til sygeplejerske. I april var hun i praktik på et plejehjem. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)
  • I 2016 vandt bokseren Vild med Dans med partneren Morten Kjeldgaard. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 3

Et intenst træningsforløb frem mod en boksekamp er en komplet omvæltning af hverdagen. Sarah Mahfoud tænker ikke på andet end boksning, og selvom det fylder det meste af døgnets timer, er det det hele værd.

- Her i den første uge har jeg allerede tænkt, at det hele var for hårdt. Og jeg kunne se, hvor dejlig sofaen så ud. Men så tænker jeg på, hvad der venter. Der er sådan en lille stemme inde i hovedet, der siger NEJ til sofaen: Hold dig til planen.

I hænderne på Sherman ’The Tank’ Williams

Da IBF’s verdensmesterbælte i februar kunne spændes om Mahfouds veltrænede mave, kunne Sherman ’The Tank’ Williams i ringhjørnet smile og nyde, at deres arbejde sammen bar frugt.

Sherman, der selv er aktiv bokser og blandt andet har stået ansigt til ansigt med koryfæet Evander Holyfield i ringen, var dengang træner for Sarah Mahfoud. Det samarbejde gik så godt, at de har besluttet at gentage succesen.

- Jeg hentede Sherman i lufthavnen søndag. Vi begyndte at træne i mandags. Han har en fed energi, og vi arbejder virkelig godt sammen, siger Sarah Mahfoud.

’The Tank’ er fra Bahamas, og det eksotiske ophav bruger han i sin boksetræning. Efter deres tidligere samarbejde er det blevet så stor en del af Sarah Mahfoud, at han kalder hende Half Carribean.

- Jeg er old school, og boksning handler om rytme. Derfor bruger vi reggaemusik i træningen. Rytmen er 1, 2, 1, 2, 3. Sarah har adopteret det så godt, at jeg kalder hende The Dancing Diva, siger Sherman Williams.

De to boksepersonligheder følte med det samme, at musikken spillede. Deres samarbejde er godt, fordi de har en god kemi, de begge vil opnå succes og har en vilje, der sidesætter alt andet.

  • Sherman 'The Tank' Williams har bokset 59 kampe og vundet 42 - 24 af dem på knockout. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)
  • Sarah Mahfoud hentede 'The Tank' i luthavnen i søndags.
1 / 2

Sherman ’The Tank’ Williams kalder Sarah for en god elev. Hun har den perfekte vindermentalitet. Hun er åben for at lære og en fryd at arbejde sammen med. Den hårdtslående bokser har bigger balls, end de mandlige boksere, han har arbejdet sammen med, siger Bahamas-træneren.

- Der er reggaemusik i højtaleren, og det kan virke som en hyggelig stemning. Men der er fuld fokus, og jeg elsker vores samarbejde. Jeg kan virkelig mærke, at han er målrettet på en helt anden måde. Det hele handler om de små ting og gentagelser, siger Sarah Mahfoud.

Når hun går i ringen i Las Vegas til december, venter Amanda Serrano fra Puerto Rico. Hun har bokset omkring fire gange så mange professionelle kampe som Mahfoud og har en fortid i den brutale kampsport MMA. Både Mahfoud og træneren Sherman Williams ser hende som en af de absolut bedste kvindelige boksere lige nu.

- Det er det største. Det kan ikke blive større. Når jeg ved, at en af verdens bedste venter, hjælper det mig i træningen. Det giver mig bare lyst til at arbejde endnu hårdere, siger Mahfoud, der kun har været professionel i tre år.

’The Tank’ er sikker på, at Serrano og hendes lejr har valgt Sarah Mahfoud, fordi hun er et let offer. Når man er underdog, skal man arbejde dobbelt så hårdt. Og så giver resultatet sig selv.

- She’s gonna kick Serranos’ ass.

Facebook
Twitter