Bordtennis-EM: Stortalent tæt på overraskelse

Den 13-årige Anders Lind var en af de første, der var i aktion, da EM i bordtennis gik i gang i Herning, og han leverede en flot præstation.

Et af fremtidens store danske bordtennishåb Anders Lind på bare 13 år var tæt på at levere en overraskelse, da han og den tre år ældre doublemakker Claus Nielsen onsdag formiddag tog hul på EM i Herning.

De to unge danskere måtte dog se sig besejret af en Matiss Burgis fra Letland og svenske Robert Svensson med 9-11, 11-2, 12-10 og 11-7.

Teenagerne gjorde det alligevel fremragende over for de meget ældre modstandere, mener sportschef i Dansk Bordtennis Union Peter Sartz.

- De tabte til et par, som kan tage medaljer i den her turnering. De fik vist, at de har fremtiden foran sig, siger Peter Sartz.

- Den spilforståelse Anders - faktisk også Claus - demonstrerer er fremragende, og de er tæt på nogle, der kan få medaljer. Det er godt gået. De to er jo bare med for at lære og suge til sig, siger sportschefen.

- Cifrene viser, at de bliver bedre og bedre, for man lærer ikke så meget ved at tabe stort, siger Peter Sartz.

Kort efter den første kamp var den danske teenageduo atter i aktion i den sidste gruppekamp, og her blev det også til et nederlag.

Anders Lind og Claus Nielsen tabte 12-10, 9-11, 3-11 og 3-11 til et russisk par bestående af Vasily Lakeev og Viacheslav Burov. Dermed er de to danskere færdige i doubleturneringen, mens de fortsat har alle muligheder åbne i single.

Onsdag og torsdag spilles der udelukkende kvalifikationskampe, og først fredag træder de bedste spillere såsom Michael Maze og Mie Skov ind i turneringen.

/ritzau/

Facebook
Twitter