Boxens svømmebassin skabes med genbrug

Boxen i Herning er ved at blive fyldt med vand, så arenaen er klar til svømme-EM i næste uge.

Boxen i Herning skal bruges som svømmehal næste torsdag. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Jyske Bank Boxen i Herning er i disse dage ved at blive omdannet til svømmestadion, så det er klar til EM, der indledes den 12. december.

Op mod 600 af Europas stærkeste svømmere forventes at deltage ved mesterskaberne i Herning, og Boxen bliver fyldt med vand: To midlertidige bassiner bliver opbygget - et bassin til konkurrencerne og ét opvarmnings-/afsvømningsbassin.

Dele af poolen har tidligere har været brugt ved OL i London og VM i Barcelona. Og når den sidste svømmer er kravlet op af bassinet, vil dele af bassinet blive genbrugt i forbindelse med, at Herning Kommune opgraderer byens svømmehal med et nyt 50 meter bassin.

Et italiensk specialfirma er ved at ombygge Boxen i Herning. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Ikke nok med at det her teknisk er en enorm præstation af huset. Samtidig er der også en fantastisk historie i, at dele af de to bassiner, der bliver etableret midlertidigt til stævnet, er genbrug fra OL i London og VM i Barcelona.

- Og at andre dele af bassinerne vil blive genbrugt til det nye, permanente 50 meter bassin, der skal bygges ved Herning Svømmehal næste år, siger formand for Herning Kommunes Kultur- og fritidsudvalg, Johs. Poulsen, i en pressemeddelelse.

Helt konkret er det EM-poolens paneler - eller vægge - der vil blive genbrugt i det nye 50 meter bassin i Herning. Der tages første spadestik i 2014, og bassinet tages i brug i 2015.

 

FacebookTwitter