Bruun er ikke alene: Sportens største røverhistorier

Morten Bruun fik i aftes stjålet sin guldmedalje fra EM 92. Et tyveri, der dog ikke står alene i sportens historie.

Mens Morten Bruun i aftes kommenterede kampen mellem Danmark og Island, blev hans hjem gennemrodet af gemene tyveknægte.

Med sig fra Bruuns hjem fik de den tidligere landsholdsspillers guldmedalje fra EM i 92.

Desværre er tyveriet af fodboldkommentatorens medaljer ikke den eneste røverhistorie fra sportens verden. Vi har her fundet et par andre grove røverier af sportsligt tyvegods.

Kjetil Andre Aamodt

Den norske styrløber Kjetil Andre Aamodt fik i 2003 stjålet ikke mindre end 19 VM- og OL-medaljer. Nordmanden havde lånt sine medaljer til sin far, Finn, hvorfra de blev stjålet.

Kjetil Andre Aamodt med en af de medaljer, han først vandt, siden fik stjålet, og så fik tilbage igen. Hurra for den lykkelige slutning! (Foto: Jim Bourg)

Historien ender dog godt. Fire år efter røveriet bliver medaljerne nemlig set til salg på internettet, og en anonym person leverer dem siden tilbage til Aamodt.

Det er fantastisk. Jeg troede, de var tabt for altid, sagde Aamodt til NRK, da han fik medaljerne tilbage.

Ubaldo Matildo Fillol

Ligeså lykkeligt er den argentinske målmand Ubaldo Fillols historie dog ikke endt.

I 1978 var Fillol med til at vinde VM på hjemmebane i Argentina. Men 31 år senere – i 2009 – blev Fillols guldmedalje stjålet. Røveriet skete endda, mens Fillol var hjemme.

Fillol redder et drøn fra italienske Tardelli ved VM i 1982 - fire år efter at Fillol med Argentina havde vundet VM på hjemmebane.

Tyvene var i første omgang dog ikke klar over, at de var i gang med at røve en tidligere verdensmesters hjem. Et faktum som ex-målmanden dog gjorde røverne opmærksomme på.

- I er hjemme hos Fillol, tumper, skulle argentineren ifølge den spanske sportsavis Marca have sagt til tyvene, der altså slap af sted med VM-medaljen og andre trofæer fra Fillols karriere.

Fillol har aldrig fået sin VM-medalje tilbage.

Jules Rimet-trofæet

- Jeg satte halsbåndet på min hund Pickles, og han smuttede over til min nabos bil. Pickles havde fundet en pakke, tæt slynget i avispapir, som lå foran forhjulet. Jeg samlede den op, rev noget af avisen af og så en kvinde, der holder en form for tallerken over sit hoved.

VM-trofæet, der blev uddelt fra 1930 til 1970. (Foto: DENNIS LE ROYLE)

- En tallerken med graveringen ”Tyskland, Uruguay, Brasilian”. Jeg skyndte mig ind til min kone og råbte ”jeg har fundet VM-pokalen, jeg har fundet VM-pokalen.

Sådan fortæller David Corbett i 2006 til avisen The Guardian om den dag i 1966, hvor hans hund Pickles fandt VM-trofæet.

Trofæet var ugen forinden blevet stjålet i Methodist Central Hall i Westminster, England, hvor den var udstillet forud for VM samme år.

Det skulle dog ikke blive sidste gang, at Jules Rimet-trofæet blev stjålet.

Efter at have vundet sit tredje verdensmesterskab i 1970 fik Brasilien trofæet til ejendom. Men 13 år senere blev pokalen så igen stjålet og er siden aldrig blevet fundet.

Jose Maria Marin

De kan åbenbart ikke holde fingrene fra guld i Brasilien, heller ikke selvom de burde have penge nok i forvejen.

I klippet herunder kan man se den nu tidligere formand for det brasilianske fodboldforbund José Maria Marin, som ved en sejrsceremoni i 2012 så sit snit til at putte en medalje i lommen, som han egentlig skulle have uddelt til Corinthians fodboldhold.

Det betød slet og ret, at der ikke var medaljer nok til hele Corinthians hold, og reservemålmand Matheus måtte gå hjem uden guld om halsen.

Man kan så undre sig over, at det lille optrin ikke kostede Jose Maria Marin jobbet som formand i det brasilianske fodboldforbund.

Men i 2015 ville skæbnen det så, at Maria Marin blev suspenderet for al aktivitet inden for fodbold som en del af skandalen i FIFA.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve