Bueskytter åbner OL med rekord

De første danskere har været i aktion ved OL. Bueskytterne åbnede med en dansk rekord, der lover godt for OL.

Carina Christiansen klar til at skyde under ranking runden. (Foto: Toshifumi Kitamura © Scanpix)

Mottoet for de danske atleter ved OL i London er "Personal Best", og man må sige, at de danske bueskytter levede op til mottoet, da de fredag var i aktion nogle timer før den officielle åbning.

De tre bueskytter Carina Christiansen, Maja Jager og Louise Laursen satte dansk rekord med i alt 1946 point i fredagens ranking, der bestemmer seedningen til den egentlige OL-konkurrence.

Danmark blev nummer otte ud af de 12 deltagende lande og skal derfor møde Indien i en kamp om en plads i kvartfinalen.

- Det kunne nærmest ikke være bedre. Det er det bedste, de nogensinde har lavet. Det er årsbedste for Carina, det er årsbedste for Louise, og det er næsten årsbedste for Maja, så det kan næsten ikke være bedre, siger landstræner Ole Gammelgaard.

De danske piger kæmpede også for deres individuelle seedning, og Carina Christensen blev nummer syv af 64 skytter med 663 point. Dermed står hun over for nummer 58 - Elisa Barnard fra Australien - i første runde.

- Jeg var tre point fra min personlige rekord. Jeg er utrolig tilfreds med min præstation.

- Det betyder, at jeg skal møde en noget lavere rangeret modstander, når konkurrencen går i gang, og på papiret er det en nemmere match. Men jeg skal stadig kunne ramme plet, når det gælder.

- Jeg tror, at der er lidt mere at hente i holdkonkurrencen, for Louise var ikke helt tilfreds med sin første runde, siger Carina Christensen.

Louise Laursen mener også selv, at hun har endnu mere at byde ind med.

- Jeg var godt nok ikke tilfreds med første runde, men jeg kom stærkt igen.

- Overordnet ser det godt ud, og det var godt at slutte af på den måde. Når vi kommer videre, skal jeg nok vise, hvad jeg kan.

- Hvis jeg fortsætter, som jeg sluttede, så ser det godt ud, siger Louise Laursen, der nåede op på 641 point.

Maja Jager nåede op på 642 point, og samlet blev den danske trio noteret for 1946 point.

Førstepladsen blev delt mellem de to koreanere Ki Bo Bae og Lee Sung Jin samt Tan Ya-Ting fra Taiwan. De nåede alle tre op på 671 point.

Hos herrerne satte de suveræne koreanerne flere verdensrekorder. Im Dong-Hyun nåede op på 699 af 720 mulige point, mens det koreanske hold blev noteret for 2087 point, hvilket også er ny verdensrekord.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk