Christophe Riblon vandt 14. etape

Christophe Riblon vandt dagens etape i Toúr de France, som var præget af indbyrdes kamp mellem Schleck og Contador.

AG2R-rytteren Christophe Riblon, som vandt 14. etape af Tour de France 2010. (Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO © Scanpix)

Der var indædt kamp mellem Contador og Andy Schleck på dagens etape i Tour de France. Rytterne skulle igennem de første bjerge i Pyrenæerne, og da de to havde besteget det første, ænsede de ikke andre end hinanden, da de nåede toppen af det næste,

Og dagens finale var da også forudset at skulle stå på det sidste af de to bjerge, som kom lige efter hinanden i slutningen af etapen. Inden da var ruten forholdsvis flad, og der blev etableret enkelte udbrud på den flade etape, men det var forholdsvis anonyme ryttere, som prøvede lykken.

136 km før mål var ni udbrydere i front med et forspring på 7,55. Det var dog tydeligt at se, at feltet ikke følte sig presset. Det var ryttere som Gerraint Thomas, David Zabriskie, Pavel Brutt, Ameal Moinard, Benoit Vaugrenard, Christophe Riblon, Jurgen van de Walle, Pierre Rolland og Stephane Auge, som alle var ufarlige for klassementet.

Astana sendte en gruppe afsted efter udbryderne, og langsomt åd kasakhstanerne sig ind.

62,4 km. før mål havde de ædt sig ind, så forspringet var nede på 5,49. Team Sky kom efterhånden med op til Astana, og Team Saxo Bank satte tempo på for at få Andy Schleck i en god position, inden  rytterne skulle op ad det første bjerg. På vej op ad Port de Pailheres  røg Nicki Sørensen, Fabian Cancellara, Stuart O'Grady, Matti Breschel og Jens Voigt alle af feltet med favoritterne.

Derfor var Andy Schleck alene med Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang. Under den hårde stigning faldt Jakob Fuglsang fra, og Andy Schleck måtte selv ned og hente mad og drikke.

Nedkørslen blev kørt i et sindssygt tempo, og så snart de var i bund gik det op ad det næste bjerg, Ax- 3Domaines.

Contadors hold sad stadig i front, som de havde gjort det meste af dagen. Syv kilometer før mål sad Contador på hjul af Andy Schleck. Dennis Menchov som sad i samme favoritgruppe som Contador og Andy Schleck kørte fra de to, da de kun var opmærksomme på hinanden.

Christophe Riblón stak alene i front, mens Sanchez og Menchov kæmpede om andenpladsen og kom i mål i samme tid.

Contador og Schlecks indbyrdes kamp kom til at koste dem 15 sekunder i det samlede klassement, da Sanchez og Menchov vandt tid fra de to.

Facebook
Twitter