CL-KOMMENTAR Fire oplagte bud på en turneringsvinder

DR Sportens Marco de los Reyes rangerer alle hold forud for aftenens 1/8-finaler.

Juan Cuadrado (øverst til venstre) er Chelseas seneste sterneindkøb. I midten ses Arjen Robben fra Bayern München og til højre Real Madrids Gareth Bale. Nederst optræder Lionel Messi, som i øjeblikket imponerer uge efter uge og igen er verdens bedste spiller.

I aften spilles de første 1/8-finaler i denne sæsons Champions League, og forud for de kampe har jeg rangeret de 16 tilbageværende hold.

De er rangeret efter, hvor stærke de efter min vurdering ser ud til at være med henblik på den resterende del af turneringen og uden hensyn til, hvem de nu skal møde.

I mine øjne er der kun fire hold, som har gode chancer for at vinde mesterligaen, og derefter er der seks hold, som har styrken til at komme langt, måske helt frem til finalen, men så heller ikke mere. I så fald vil der være tale om en meget stor overraskelse.

De resterende syv hold har, som jeg vurderer det, ikke niveauet til at komme længere end til en kvartfinale. 

I bunden kan du se en oversigt over 1/8-finalerne, lige som du har mulighed for at komme med en kommentar.

1. Chelsea

London-mandskabet er det bedste og mest komplette Premier League-hold - ikke mindst på grund af midtbanespillerne Nemanja Matic og Cesc Fabregas - jeg har set i flere år, og såvel manager José Mourinho som flere af spillerne er vant til at være med i de afgørende kampe i mesterligaen.

2. Bayern München

Lørdagens festfyrværkeri mod mod Hamburger SV, der blev tæsket med 8-0, viste, at Europas bedste hold set over de seneste tre år igen er på toppen efter vinterpausen. Og Arjen Robben bliver ved med at brillere.

3. FC Barcelona

I Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi har Barca en fantastisk fronttrio, der tilmed fortsat kan blive bedre. Og netop nu er Lionel Messi igen verdens bedste spiller, hvilket han senest beviste med sine tre mål i søndagens 5-0-sejr over Levante.

4. Real Madrid

De forsvarende mestre var forrygende i efteråret, men især fordi Cristiano Ronaldo ikke har været på toppen, har deres niveau i år ikke været så prangende. Madrilerne skal dog nok komme op i et højere gear igen.

Cristiano Ronaldo blev i starten af året kåret til verdens bedste i 2014, men siden har han skuffet i de fleste kampe. (Foto: DANI POZO © Scanpix)

5. Atletico Madrid

Har på forbilledelig vis formået at fastholde niveauet fra sidste sæson. Dog med den undtagelse, at man mangler Diego Costa - som nu spiller i Chelsea - i rollen som enmandshær i front.

6. Manchester City

Har trods et hav af stjerner og to engelske mesterskaber, i 2012 og 2014, endnu ikke lignet et hold, der kan vinde Champions League. Meget afhænger af Yaya Touré på midtbanen og Sergio Aguëros målinstinkt.

7. Paris Saint-Germain

Har hjemme i den franske liga ikke imponeret som i de foregående sæsoner. Men i Champions League har Zlatan Ibrahimovic og Co. vist, at topniveauet kan være så højt, at det er OK at drømme om at vinde turneringen.

8. Arsenal

Med Alexis Sanchez i spidsen har The Gunners et spændende hold, der på de gode dage kan drille de bedste hold i Europa. Men holdet mangler fortsat lidt bredde og lidt international succes at læne sig op ad.

9. Juventus

Det er Italiens bedste hold, men i Europa har "Den gamle dame" haltet efter de allerbedste i de seneste sæsoner, og det bliver der næppe lavet om på her i foråret. Paul Pogba, Arturo Vidal og Andrea Pirlo er nøgletrioen, der helst skal være god i alle kampe.

10. Borussia Dortmund

Træner Jürgen Klopps tropper havde et skrækkeligt efterår i Bundesligaen, hvor holdet fortsat ligger i bunden. Men Borussia Dortmund viste i gruppespillet, at topniveauet fortsat kan været meget højt.

Cristiano Ronaldo blev i starten af året kåret til verdens bedste i 2014, men siden har han skuffet i de fleste kampe. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

11. Schalke 04

Har en glimrende defensiv og ligger på fjerdepladsen i Bundesligaen. Men mangler lidt pondus i front, når det kommer til mesterligaen.

12. Bayer Leverkusen

Har skuffet mig lidt i denne sæson, hvor præstationerne i Europa har været meget svingende. Rangerer p.t. lidt under de bedste hold i Bundesligaen, men har stadig gode muligheder for igen at opnå en Champions League-pladsen.

13. FC Porto

Blev en sikker nummer et i den indledende gruppe, der dog heller ikke var så vanskelig. Er vant til at spille knald eller fald-kampe i Champions League, men mangler det niveau, der kræves for at nå langt.

14. Shakhtar Donetsk

Luiz Adriano er holdets store stjerne, og han endte som topscorer i gruppespillet med ni mål. Men den ukrainske klub med de mange brasilianere er langt fra stærkt besat på alle pladser og må tilmed spille sine hjemmekampe i Lviv på grund af borgerkrigen i landet.

15. AS Monaco

Sagde før sæsonen farvel til colombianerne James Rodriguez og Radamel Falcao, og dermed forsvandt holdets mulighederne for at lege med blandt de stærkeste klubber på kontinentet. Er p.t. også kun på femtepladsen i den franske liga.

16. FC Basel

Viste solid styrke, da et overraskende svagt Liverpool-mandskab blev sendt ned på tredjepladsen i den indledende gruppe. Har et godt kollektiv, men mangler klassespillere.

Cristiano Ronaldo blev i starten af året kåret til verdens bedste i 2014, men siden har han skuffet i de fleste kampe. (Foto: KENZO TRIBOUILLARD © Scanpix)

I aften spilles (returkampe 11. marts):

Paris Saint-Germain-Chelsa

Shakhtar Donestk-Bayern München

I morgen spilles (10. marts):

Schalke 04-Real Madrid

FC Basel-FC Porto

Tirsdag i næste uge spilles (18. marts):

Manchester City-FC Barcelona

Juventus-Borussia Dortmund

Onsdag i næste uge spilles (17. marts):

Bayer Leverkusen-Atletico Madrid

Arsenal-AS Monaco

Hvordan vil du rangere holdene? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder! 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter