144 kilometer og 2.750 højdemeter: Dansk medaljehåb 'håber gode ben' før voldsom VM-rute

Cecilie Uttrup Ludwig tror på et godt resultat, hvis hun kan følge med de stærke hollændere i lørdagens linjeløb.

VM-ruten byder på fem omgange på en rundstrækning af 28,8 kilometer, der undervejs byder på to stigninger på cirka ti procent. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

I 2016 gjorde Amalie Dideriksen det.

Kørte først over målstregen ved VM-linjeløbet og vandt dermed verdensmesterskabet.

Dengang foregik det i Doha i Qatar – og på en markant anderledes rute, end hvad der venter verdens bedste kvindelige cykelryttere lørdag i Italien.

Her er det nemlig Imola, der lægger asfalt og ikke mindst et noget mere kuperet terræn til kvindernes linjeløb anno 2020.

144 kilometer og 2.750 højdemeter byder ruten på, og allerede med de få oplysninger kan man få ondt i benene.

Men Danmarks helt store håb forud for lørdagens løb, Cecilie Uttrup Ludwig, ser anderledes positivt på den hårde rute.

- Jeg glæder mig så meget.

- Jeg håber, at jeg kan sidde med blandt de allerbedste klatrere. Det er en rigtig hård rute, men jeg tror, at den ligger rigtigt fint til mig. Jeg er kommet fint ud af Giroen, så jeg glæder mig egentlig bare og håber på gode ben.

- Ruten er ret voldsom, virkelig hård og med voldsomme stigninger. Men til gengæld er den virkelig flot. Rent visuelt er det så flot et område. Jeg elsker bare at køre i Italien. Det er rigtig ’racecourse', hvor det går op og ned hele tiden, og så har de faktisk også fået lagt ny asfalt på stort set hele ruten, siger hun til DR Sporten.

VM-ruten byder på fem omgange på en rundstrækning af 28,8 kilometer, der altså undervejs sender rytterne opad to stigninger på cirka ti procent.

Det er altså i den grad de gode ben, der skal findes frem, hvis man skal kunne iklæde sig den ikoniske regnbuestribede trøje efter lørdagens løb.

Men lige netop gode ben har den danske bjergrytter vist sig at have indtil nu i 2020. der allerede har budt på fine resultater. Således har Uttrup Lodwig allerede vundet endagsløbet Giro dell’Emilia, inden hun sluttede Giroen på en samlet fjerdeplads.

- Jeg er, hvor jeg skal være. Formen tegner sig til at være fin, og jeg synes også, at jeg har fået slappet af efter Giroen.

Holland er den store favorit

Mens man med danske briller kan pege på særligt én rytter, der kan gøre sig gældende i jagten på de allersjoveste placeringer, er situationen anderledes hos hollænderne.

Her stiller de orangeklædte ikke bare med torsdagens vinder af VM i enkeltstart, Anna van der Breggen, men også den forsvarende verdensmester, Annemiek van Vleuten, og Marianne Vos. Tre ryttere, der alle kan vinde, vurderer Cecilie Uttrup Ludwig.

- Holland bliver nationen, vi skal slå, og det bliver nationen, alles øjne hviler på. Det er dem, der skal skabe løbet. Og så må vi andre håbe, at vi har gode nok ben til at sidde med dem, for de kommer til at lave et hårdt cykelløb.

- De er bare så stærke, og hver eneste af de hollandske ryttere kan vinde. Men vi er positive og tror på, at det nok skal blive godt.

Anna van der Breggen vandt torsdag VM i enkeltstart og er også blandt de store favoritter til at vinde linjeløbet. (Foto: Dario Belingheri © Scanpix)

Et helt specielt VM

Det er meget få sportsgrene, hvor et verdensmesterskab ikke er noget, der kan få gåsehuden til at presse sig på.

Og særligt årets VM i cykling er helt specielt for rytterne, der fik første halvdel af sæsonen rykket på grund af coronakrisen. Derfor er glæden over det forestående linjeløb ekstra stor i år, fortæller Cecilie Uttrup Ludwig.

- Det er altid noget helt specielt at køre i den danske trikot og at repræsentere Danmark ved et VM. VM-stemningen er fed, og i et specielt år, hvor vi har taget hvert eneste løb, som var det det sidste, tror jeg, at der er mange, der er taknemmelige for, at vi får lov til at køre et VM.

- Det blev jo aflyst i Schweiz, men så har de på en måned formået at stable det her på benene og skabt en virkelig smuk rute. Vi er bare glade for, at der er et VM, siger hun.

Kvindernes linjeløb sættes i gang lørdag klokken 12.35 og kan følges direkte i LIGA på P3 fra klokken 15 eller ses på TV2 Sport.

Facebook
Twitter