6-dages-løb får alligevel rent dansk par nummer 7

Modsat planerne bliver det et rent dansk par nummer 7 ved det københavnske 6-dages-løb i februar.

Præsentation af rytterne og sponsorerne til 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena onsdag, hvor det nye par nummer 7 - Alex Rasmussen(th.) og Jesper Mørkøv viser sig frem. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Par nummer 7 ved årets udgave af det københavnske 6-dages-løb kommer til at bestå af Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv.

Dermed bliver det legendariske par nummer 7 en rent dansk udgave, modsat hvad planen ellers var.

Planen var, at Alex Rasmussen skulle danne par nummer 7 med tyskeren Marcel Kaltz, mens par nummer 14 skulle være Jesper Mørkøv og tyskeren Christian Grassmann.

Stærk kørsel overbeviste

Men det har arrangørerne valgt at ændre efter Jesper Mørkøvs stærke kørsel i Bremen for nylig.

- Vi så senest i det netop kørte 6-dages-løb i Bremen, at Jesper virkelig har et højt niveau. Derfor har vi vurderet, at han er klar til at blive en del af par nummer 7, forklarer sportschefen for 6-dages-løbet, Jimmi Madsen, til 6dagesløb.dk.

- Et rent dansk par nummer 7 er den bedste løsning, og så får vi også et meget powerfuldt tysk par af høj klasse, der kan udfordre dem.

Alex Rasmussen har flere gange været en del af par nummer 7 sammen med Jesper Mørkøvs storebror Michael Mørkøv, som dog ikke deltager i årets løb.

Det betyder nu, at den yngre Mørkøv-bror får lejlighed til at vise sig frem i Ballerup Super Arena fra 4. til 9. februar.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve