Året der gik for Michael Rasmussen

Tour de France 2006 blev en blandet fornøjelse for Michael Rasmussen. Skuffelsen var stor, da det ikke lykkedes ham at vinde på Alpe d'Huez, og så meget desto større var glæden, da han dagen efter vandt løbets kongeetape.

Michael Rasmussen fortæller om sine op- og nedture under Tour de France 2006. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Tour de France 2006 blev en blandet fornøjelse for Michael Rasmussen.

Skuffelsen var stor, da det ikke lykkedes ham at vinde på Alpe d'Huez, og så meget desto større var glæden, da han dagen efter vandt løbets kongeetape.

DR Sportens Niels Christian Jung har besøgt den danske bjergspecialist i Italien, som i dette videoklip på godt syv minutter fortæller om, hvordan han formåede at rejse sig ovenpå skuffelsen på Alpe d'Huez og vinde karrierens største sejr på 16. etape efter et imponerende soloridt fra Bourg d'Oisans til La Toussuire.

Hør Michael Rasmussen fortælle om, hvad det betød for ham i forhold til familien, som havde lidt afsavn i forbindelse med hans forberedelser til verdens største og hårdeste etapeløb.

Michael Rasmussen fortæller også, at han håber på at blive kåret til Årets Sportsnavn, på trods af at cykelsporten har været gennem et turbulent år med masser af dopingskandaler.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5360aaf1a11f9d12c08996a3

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter