Alexander Kamp vinder DM på landevej

Stölting-holdet tog både guld og bronze, da den danske cykelelite kæmpede om DM-titlen i Vordingborg.

26.06.2016. Cykling DM Herre Elite Linjeløb Vordingborg.- Alexander Kamp, Stölting Service Group kører over stregen som ny dansk mester Foto: Per Kjærbye (Foto: Per Kjærbye © Scanpix)

Alexander Kamp (Stölting) er ny danmarksmester i landevejscykling, efter at han søndag eftermiddag satte Michael Valgren til vægs i opløbet i Vordingborg.

Kamp overtager dermed dannebrogstrøjen efter Chris Anker Sørensen, mens Valgren må trøste sig med at have vist fin form, inden han formentlig skal køre Tour de France

Kamps holdkammerat Lasse Norman Hansen demonstrerede ellers sine store kvaliteter som tempokører med et langt soloudbrud, men med otte kilometer til mål blev OL-vinderen indhentet af Valgren og Kamp, og til sidst måtte han opgive at hænge på.

Norman tog bronze på en stor dag for Stölting-mandskabet, mens forhåndsfavoritten Magnus Cort (Orica-Greenedge) vandt hovedfeltets spurt og kørte i mål som nummer fire.

Tilbage efter sygdom

22-årige Alexander Kamp vandt bronze ved DM sidste år, men har haft et besværligt forår, hvor han har været plaget af sygdom.

På det seneste har det spurtstærke talent dog genfundet formen, hvilket han beviste ved at vinde Grand Prix Horsens for to uger siden, men den sejr blegner selvfølgelig i skæret af søndagens DM-triumf.

At Stölting-holdet kom til at dominere løbet var ikke nogen overraskelse, for mandskabet, der tidligere hed Cult, stillede op med syv ryttere, hvoraf i hvert fald en håndfuld var kandidater til at tage DM-guldet.

Således havnede Michael Valgren i afgørelsens time i en taktisk klemme mellem Kamp og Norman Hansen, og Tinkoff-manden var chanceløs i spurten.

Det var tredje gang i foråret, at Valgren lige akkurat måtte se sig slået i prestigefyldte løb.

I torsdags blev han nummer to i DM i enkeltstart, og tidligere på året kørte han sig til en andenplads i klassikeren Amstel Gold Race.

/ritzau/

Facebook
Twitter