Alle holder øje med bornholmske Magnus, når rytterne kæmper om cykelsportens vigtigste trøje

Magnus Cort skal forsøge at bygge videre på en god sæson, når han søndag kører VM i landevejscykling i Belgien.

Magnus Cort vandt prisen 'Mest angrebsivrige rytter' ved årets Vuelta a España for sine tre etapesejre og mange udbrudsforsøg gennem løbets helhed. (Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix)

Tour de France, Vuelta a España og nu VM i landevejscykling i Belgien.

Magnus Cort har haft sig noget af en sportssommer indtil videre. Og selvom den officielt er forbi, ser rusen endnu ikke ud til at stilne af for cykelrytteren med de bornholmske rødder. Efter årets Grand Tour-succeser kommer søndagens verdensmesterskab i landevejscykling i Belgien nemlig på et belejligt tidspunkt for 28-årige Cort.

Med et hattrick af etapesejre i den nyligt overståede Vuelta a España er det en cykelrytter i topform, som går efter VM-guldet i weekenden.

- Det er klart, at jeg i år har en stor mulighed for at blive verdensmester i forhold til de andre år. Også selvom jeg efter Vueltaen tror, at jeg er blevet udråbt til en større favorit, end jeg egentlig er, siger Cort, der er født og opvokset på den danske klippeø Bornholm.

Magnus Cort jubler efter sin tredje etapesejr ved Vuelta a España. (Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix)

Favorit efter Grand Tour-hattrick

Efter triumferne i Vueltaen er Cort nu den danske cykelrytter, som har vundet flest etapesejre i Grand Tours nogensinde. Her har han med sine syv sejre i alt overgået Bjarne Riis, som i sin tid formåede seks af slagsen.

Den store succes kommer dog også med ekstra bevågenhed, og det er noget, som Cort godt er klar over.

- Jeg ikke er i tvivl om, at der er flere, der kigger på mig, end der nok har været før ved de her store løb. Og det er noget, jeg skal tænke lidt på. Hvordan jeg angriber, og hvem og hvor mange der kører med.

- Men hvis jeg var kommet alene, så havde det været nemmere for de andre lande at lukke ned for mig. Men i og med at vi i år har mange med på det danske landshold, så bliver det svært for dem at holde styr på os, siger han.

Grundlaget for de store forventninger ved verdensmesterskabet ligger ikke kun i danskerens præstationer ved Grand Tours i år. VM-ruten er nemlig anderledes fra år til år, og søndagens 268,3 kilometer i det belgiske landskab er noget, som ligger godt til 28-årige Cort.

Forholdsvis fladt terræn. Begrænset med stigninger. Guf for danskerens voldsomme, kraftfulde antrit.

- VM i Belgien er noget, jeg har kigget på tidligt i sæsonen og har sat et kryds ud for. Det er et VM-løb, der ligger udmærket til mig, siger Cort.

Selvom presset synes stort på den danske cykelrytter, er det dog ikke nervøsiteten, som kommer til at stikke en kæp i hjulet på hans drømme om at tage guldet ved verdensmesterskaberne.

- Jeg er spændt, ikke nervøs. Det er snart mange år siden, jeg har været det. Nu har jeg været her i nogle dage, og det er jo bare en kedelig ventetid. Så jeg glæder mig faktisk bare til at komme i gang igen, siger han.

Verdensmesterskabet i landevejscykling for herrer skydes i gang søndag d. 26. september kl. 10.25 dansk tid. Løbet kan følges både i ord og lyd på DR's platforme. LIGA på P3 følger danskerne i din radio og på dr.dk er der liveopdateringer fra kilometer nul og hele vejen til målstregen. I tv kan løbet følges på TV2 Sport.

FacebookTwitter