Alpe d’Huez kan besejres i din dagligstue: 'E-cykling er ikke bare en døgnflue'

Den virtuelle verden kommer mere og mere ind på markedet, og det ser man nu også i cykling.

Medmindre du er en af de få, som nyder at mærke frosten på næsetippen, så er det slut med undskyldningen om, at det dårlige vejr er årsagen til, at du ikke hopper op på cyklen.

E-cykling stormer nemlig fremad for både professionelle cykelryttere og sofa-cyklisten. Du kan hjemme på din hometrainer konkurrere mod andre fra hele verden, og spørger man formanden for Danmarks Cykle Union, så er det ikke bare en dille.

- Det er ikke døgnflue, som bare går over. Det er et reelt træningsalternativ, og samtidig er det meget ægte, forklarer Henrik Jess Jensen.

Via Zwift, som er en af flere softwares bag, kan man nemlig køre i alle slags terræner. Alt fra brosten til de stejle stigningsprocenter op ad legendariske bjerge.

- Du får den her oplevelse af, at det er lettere at træde, når du sidder på hjul af nogen. Og man mærker også de rigtige stigningsprocenter. Så det er ret meget som ude på landevejen, forklarer Henrik Jess Jensen.

Claus Nielsen er en af dem, som er hoppet med på vognen med e-cykling. Han kører for holdet Fusion ECT, og når børnene er lagt i seng, så hopper han på cyklen i skuret og kører cykelløb.

- Det er kun toppen af isbjerget. Jeg tror i den grad, at det her kommer til at revolutionere cykelsporten med de her platforme, forklarer han.

Meget mere fysik

Counter-strike, Fifa og andre ting har indtaget verden med en bunke af popularitet. Fælles for de ting er dog, at kravet til den fysiske form ikke behøver at være vanvittig. Det er den i høj grad til e-cykling, fordi hvis du ikke har noget i benene, så har du ikke en chance.

- Halvdelen af alle World Tour-ryttere er allerede på Zwift, så du kan faktisk møde en hel del forskellige typer inde i den virtuelle verden. Der er nemlig også at hav af motionister, der også bruger appen. Det er faktisk for alle, forklarer Henrik Jess Jensen.

DCU bakker meget op omkring e-cykling, da de ser masser af muligheder i det, og tanken om danske mesterskaber i e-cykling i 2020 er ikke urealistiske, ligesom der kan være verdensmesterskaber allerede næste år.

- Det her giver en fleksibilitet, hvor der virkelig er mulighed for at træne på den ægte måde i en periode, hvor det bliver hurtigt mørkt, og vejret langt fra er optimalt, siger Henrik Jess Jensen.

- Landevejssportens barriere er, at man skal ud i trafikken. Det er langt mere sikkert at samle nogen i den virtuelle verden og introducere dem til cykelsporten den vej. Så det giver os en række nye facetter, forklarer han.

Det er ikke bare en mulighed for at komme i god form, men det er også en mulighed for at møde nye mennesker.

- Vi får mulighed for at tilbyde vores nuværende medlemmer et helt nyt fællesskab. Vi vil komme med en række muligheder, hvor man eksempelvis kan prøve at træne sammen med en landstræner eller måske nogle koryfæer. På den måde kan sporten foldes endnu mere ud, forklarer Henrik Jess Jensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk