Amalie Dideriksen kan blive den store VM-overraskelse

Amalie Dideriksen håber at kunne være med helt fremme ved sit første VM som senior.

Amalie Dideriksen da hun genvandt VM-titlen i 2014. (Foto: Bryn Lennon © 2013 Getty Images)

Amalie Dideriksen er et af cykelsportens helt store talenter, og lørdag stiller hun for første gang til start ved et senior VM.

Den dobbelte junior-verdensmester har overrasket med flere flotte præstationer i sit første år som senior. Senest for under en måned siden i Belgien, hvor hun viste storform, da hun slog flere af favoritterne, der også stiller til start med dette VM.

-Jeg har været godt kørende de sidste par løb i Belgien og ruten her minder lidt om den. Men den er utrolig hård og det er VM, så alle de gode vil komme. Jeg glæder mig og er da også lidt nervøs, siger hun til DR Sporten.

Vil tage chancen

Ruten den 19-årige dansker senere lørdag bevæger sig ud på starter fladt, men slutter med tre stigninger, hvoraf to er på brosten.

En rute, der minder meget om den Amalie Dideriksen imponerede alt og alle på for knap en måned siden ved Lotto Belgium Tour, hvor det både blev til en etapesejr og en samlet andenplads - blot seks sekunder efter vinderen.

- Jeg håber at kunne være der i finalen. Det er mit mål nu. Med hensyn til placering er det svært at sige, men jeg håber, at jeg kan være med, hvor det er sjovt og så prøve at tage mit chance og se hvor langt det kan bringe mig, siger hun.

Facebook
Twitter