Amalie Dideriksen slipper med skrækken efter VM-styrt

Amalie Dideriksen pådrog sig hverken brud eller hjernerystelse, da hun onsdag styrtede ved VM i banecykling.

Amalie Dideriksen forventes at være klar til Omnium og parløb ved VM i banecykling. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Det så voldsomt ud, da den danske cykelrytter Amalie Dideriksen onsdag styrtede på banen, da der blev kørt VM i disciplinen scratch.

Men torsdag er meldingerne fra landsholdet positive, og landstræner Casper Jørgensen forventer, at medaljehåbet stiller til start i både omnium og parløb senere på ugen.

- Hun er blevet tjekket på hospitalet, og der er ikke noget, der er brækket, og hun har heller ikke fået hjernerystelse, siger Casper Jørgensen.

Der var frygt for, at der kunne være sket noget med Dideriksens ribben, da hun efter styrtet havde problemer med vejrtrækningen, men det er heller ikke tilfældet.

Så landsholdslejren kan ånde lettet op, og landstræneren fortæller, at den 22-årige rytter er ved godt mod på trods af det voldsomme styrt.

- Det var et hårdt slag, hun fik, men hun er generelt en sej pige, og der skal meget til, før hun knækker.

Endelige test torsdag

Det endelige grønne lys er dog ikke givet endnu, da hun først skal op på cyklen og testes.

- Det er en ting, hvordan hun har det nu, men det er noget andet at sidde på cyklen, så vi tester hende senere i dag, siger Casper Jørgensen.

- Vi satser på, at hun kan køre, men ellers har vi to andre ryttere, der er klar til at træde til.

Amalie Dideriksen skal efter planen køre parløb sammen med Julie Leth, men skulle uheldet være ude, og hun ikke kan stille op, så er det Trine Schmidt, der kører parløb med Julie Leth.

Kvindernes Omnium køres fredag, og VM afholdes i polske Pruszkow.

Opdateret: DR Sporten har været i forbindelse med banelandstræner Casper Jørgensen efter testen, og han bekræfter, at testen gik efter planen, så Amalie Dideriksen stiller til start i omnium fredag.