Annika Langvad er MTB-verdensmester

Annika Langvad, der i torsdags vandt DM i enkeltstart, kan nu også kalde sig verdensmester i MTB-Marathon efter at have sikret sig titlen i Italien.

I torsdags blev Annika Langvad danmarksmester i enkeltstart og i dag kom hun igen øverst på podiet. Her havde hun bare byttet enkeltstartscyklen ud med sin foretrukne to-hjuler: mountainbiken.

Og det var altså fornuftigt at droppe DM til fordel for MTB-marathon VM i Italien, for den 27-årige danske rytter sikrede sig verdensmesterskabet i søndagens dyst.

I det 98,3 kilometer lange mountainbike-maraton, som blev kørt i Montello i Italien, havde rytterne fornøjelsen af 2290 højdemeter på den krævende rute.

Langvad vandt næsten to minutter foran tyske Sabine Spitz, der er olympisk mester fra Beijing, og tre minutter og 23 sekunder foran schweiziske Esther Süss, der fulgte på de næste pladser.

- Jeg tog det rimeligt roligt de første, 80 km og sparede på kræfterne. Derefter viste jeg, der kom nogle hårde bakker, hvor jeg ved, jeg er stærk, så jeg rykkede og fik et rigtigt godt hul. Derefter var det bare om at holde fuld fokus frem til målstregen. Jeg tror, jeg var et stort smil de sidste 5 km og fik kuldegysninger, da jeg kom ind til alle mennesker i målområdet", forklarede Annika Langvad efter sejren til CyclingWorld.dk.

- Det er sgu fedt at være verdensmester, det er noget jeg ikke engang var nået til at drømme om, kom det videre fra den danske verdensmester søndag aften.

 

UCI Marathon World Championships, afviklet i Montebelluna, Italien:

 Kvinder, 98,3 km:

 1. Annika Langvad, Danmark, 4.20,32 timer,  2. Sabine Spitz, Tyskland, 1,55 minutter efter,  3. Esther Süss, Schweiz, 3,22.

Facebook
Twitter