Anonym kilde: Riis opfordrede Sastre til bloddoping

Anonym kilde mener, at Carlos Sastre især forlod Bjarne Riis hold grundet dopingopfordring. Riis afviser.

Carlos Sastre forlod ifølge en anonym kilde Team CSC, fordi Riis opfordrede ham til at tage doping. (Foto: DR Sporten © DR)

Den spanske bjergrytter Carlos Sastre er den eneste, som formåede at vinde Tour de France med Bjarne Riis som holdejer, men kort efter Tour-sejren forlod Sastre alligevel holdet.

Ifølge den længe ventede dopingrapport fra Anti Doping Danmark skyldtes bruddet mellem Riis og Sastre blandt andet, at spanieren var blevet sur over, at Bjarne Riis havde opfordret ham til at bloddope sig.

- Riis skulle have sagt til Sastre: I guess you could still use small blood bags. The others are using it. We know for sure that Discovery are using it, står der i rapporten.

- Denne opfordring fra Riis til Sastre skulle ifølge den anonyme kilde have været en medvirkende årsag til, at Sastre på trods af sin Tour de France-sejr i 2008 forlod Team CSC samme år.

Riis mener, at Castre misforstod ham

Bjarne Riis selv hævder dog i rapporten, at Sastre havde misforstået deres snak om doping, men han erkender dog, at Sastre var blevet sur, fordi han havde opfattet deres snak om en opfordring. Det opdagede Riis dog først under Spanien Rundt senere i 2008.

- Ifølge Riis foregik samtalen mellem Riis og Sastre på deres fælles hotelværelse i forbindelse med træning i alperne op til Tour de France i 2008 og drejede sig om, hvorvidt der fortsat var ryttere, der tog bloddoping.

- Riis har - ifølge Riis selv - under samtalen sagt, at det stadig var muligt at bloddope sig, og Sastre må ifølge Riis have misforstået dette og taget det som en opfordring.

- Ifølge Bjarne Riis havde Sastre således opfattet I guess you could still use small blood bags som møntet på Sastre personligt og ikke i den betydning, som Bjarne Riis mente, nemlig at jeg tror/gætter på, at man stadig kan bruge små blodposer - altså en generel betragtning, der ikke var møntet konkret på Sastre, lyder det videre i rapporten.

Rapporten konkluderer, at der ud fra oplysningerne fra henholdsvis Riis og den anonyme kilde, som var en del af CSC-holdet i 2008, ikke er beviser for at rejse en dopingsigtelse mod Bjarne Riis.

/ritzau/

Facebook
Twitter