Armstrong frygter ikke Usada-rapport

UCI baserer sin straf til den dopinganklagede cykelrytter Lance Armstrong på en rapport fra antidopingagentur.

Det amerikanske antidopingagentur Usada har givet den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong livstidskarantæne fra cykelsporten, og nu afventer cykelrytteren dommen fra den internationale cykelunion UCI.

Usada forventes inden længe at overlevere en rapport til UCI, der kan komme til at ligge til grund for cykelunionens beslutning, men Armstrong frygter ikke konsekvenserne af en sådan rapport.

- Nej, jeg er overhovedet ikke bange, siger Lance Armstrong til AFP under en joggingtur i Montreal, hvor han var i forbindelse med World Cancer Congress.

Lance Armstrong valgte i sidste uge at opgive at kæmpe imod de dopinganklager, der har fulgt ham længe, og Usada valgte prompte at kvittere med livstidskarantæne, ligesom agenturet fratog Lance Armstrong hans syv Tour de France-titler.

Han fastholder sin uskyld i dopingsagen, men har ikke protesteret mod karantænen fra Usada. Armstrongs advokater har dog meldt ud, at man ikke mener, at Usada har beføjelser til at idømme cykelrytteren en straf - det har kun UCI.

Når den internationale cykelunion har truffet sin beslutning, vil den blive respekteret af Armstrong, lyder meldingen fra hans advokater.

UCI har indtil videre kun meldt ud, at unionen ikke vil tage stilling til Armstrongs straf, før den har set hele Usadas forklaring.

Sagen har trukket ud længe, og Armstrong valgte ifølge egen forklaring at stoppe, fordi han selv og familien ikke orkede mere. Under onsdagens joggingtur hintede det amerikanske cykelikon da også, at hele sagen hænger ham langt ud ad halsen.

- Mit navn er Lance Armstrong, og jeg har overlevet kræft. Og ja, jeg har vundet Tour de France syv gange, sagde cykelrytteren, da han skulle præsentere sig for de mange fremmødte fans.

- Og til dem, der ikke ved, hvad jeg snakker om, når jeg siger Tour de France: Jeg elsker jer, tilføjede han med et smil.

/ritzau/

Facebook
Twitter