Asgreen nomineret som verdens bedste, men 'der kan næppe være stor diskussion om, hvem der har gjort det bedst i år'

Kasper Asgreen er blevet nomineret til prisen Velo d'Or.

Kasper Asgreen har haft meget at juble over i år, og er nu også nomineret til Velo d'Or. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

Han har vundet Flandern Rundt, kørt et flot Tour de France, og nu har han også papir på, at han hører til blandt verdens absolut bedste cykelryttere i år.

Stribevis af flotte cykelresultater har danske Kasper Asgreen på både brosten og enkeltstarter i år - så flotte, at han nu er blandt de 12 nominerede til Velo d'Or-prisen, som gives til den bedste cykelrytter hvert år.

- Jeg er meget stolt af at være blevet nominret til Velo d'Or og at være blandt 12 meget talentfulde ryttere. 2021 har været et gennembrudsår for mig, og jeg er meget taknemmelig over mine fans, mit hold og min familie og venner, skriver Kasper Asgreen på sin Instagram-profil.

Det er altså ikke hvem som helst, der bliver nomineret til den prestigefyldte kåring. Prisens medfølgelgende statuet, der kaldes 'den gyldne cykel', går nemlig til den bedste rytter set henover hele året.

Prisen går derfor også næppe til den danske cykelstjerne, vurderer DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard. En enkelt anden nomineret er nemlig svær at se bort fra, når kriteriet for at vinde prisen er, at man skal have været den bedste set over hele sæsonen.

- Jeg tror ikke, Asgreen vil blive skuffet, hvis prisen gik Tadej Pogačar.

- Han er uden sammenligning den rytter, der har gjort det bedst i år. Det ikke sket siden Bernard Hinault, at nogen har vundet monumenter og Touren i samme år, så det er noget helt særligt, hvad han har gjort. Der kan næppe være stor diskussion om, hvem der har gjort det bedst i år, siger Brian Nygaard.

Udover at vinde 2021-udgaven af Tour de France triumferede slovenske Tadej Pogacar også i Liège-Bastogne-Liège og Tirreno-Adriatico i år. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

Selvom den danske Deceuninck-Quick Step-rytter måske ikke napper prisen i denne omgang, har Kasper Asgreen god grund til at være stolt af nomineringen. At være blandt de 12 bedste ryttere i verden er nemlig noget for sig, særlig når feltet i år indeholder mere end blot mandlige landevejsryttere.

- Hvis man ser på de andre ryttere, er der jo nogen med fra forskellige kategorier. Annemiek Van Vleuten er med som eneste kvinde, og det er også meget berettiget, og der er også baneryttere med.

- Det er en stor ting at blive nomineret. Jeg tror, mange drømmer om at være på den liste uanset, siger Brian Nygaard.

Dansk Tour de France-toer ikke på listen

Udover Kasper Asgreen, Tadej Pogačar og listens eneste kvinde, Annemiek van Vleuten, er også store navne som Primoz Roglic og verdensmesteren Julian Alaphilippe. Til gengæld er der ingen Jonas Vingegaard, der ved sommerens Tour de France overraskede alt og alle ved at køre sig på podiet, at finde på listen.

Det er der dog en god grund til, hvis man spørger cykeleksperten.

- Det vil nok også være mere for synets skyld, hvis Vingegaard skulle være nomineret, for det er jo ikke prisen for årets gennembrud, men prisen for årets præstation. Derfor giver det meget god mening, at det er Asgreen og ikke Vingegaard, der er nomineret.

Ude i fremtiden kan det dog sagtens tænkes, at vi ser en Jonas Vingegaard på den fornemme liste, mener Brian Nygaard. Men indtil da holder Kasper Asgreen den danske fane højt, og at han er at finde på listen blandt de 12 cykelstjerner, er da også ganske fortjent, fortæller cykeleksperten.

- Han har jo den evne, at han både kan gøre det godt i klassikerne, og hvis VM-ruten er den rigtige, kan han også gøre det godt der. Han har haft rigtig mange mål henover sæsonen, og det er også en kæmpe opgave at skulle lave et topresultat i dem alle sammen. Jeg er imponeret over, hvordan han strækker sin sæson, siger Brian Nygaard.

FacebookTwitter