Asgreen overrasker stjernerne og vinder prestigefyldt belgisk løb: 'Det var ikke helt efter planen'

Kasper Asgreen sejrede i E3 Saxo Bank Classic efter at have kørt blandt andre Mathieu van der Poel agterud.

Kasper Asgreen jubler efter sin sejr i E3 Saxo Bank Classic. (Foto: Stephanie Lecocq © Scanpix)

Dannebrog fløj fredag igennem det nordvestlige Belgien.

Her vandt den danske mester i landevejscykling Kasper Asgreen nemlig World Tour-løbet E3 Saxo Bank Classic efter en utrolig præstation.

Asgreen kørte således cirka 50 kilometer alene i front, inden han blev indhentet af blandt andre det hollandske fænomen Mathieu van der Poel, for så igen at stikke af og køre alene over målstregen i triumf.

- Jeg vidste, at jeg nok ikke ville kunne vinde en spurt, så jeg skulle alene til mål for at vinde. Det var alt eller intet. Jeg var ikke bange for at gå solo, men det var ikke helt efter planen. Men når man er der, så er det bare ned med hovedet og give den gas, sagde Asgreen i vinderinterviewet efter løbet.

Blev stille og roligt indhentet

Kasper Asgreen stak pludselig afsted alene med små 70 kilometer til mål. Kort forinden kunne han se sine landsmænd Mads Pedersen og Mads Würtz Schmidt give fortabt og sakke bagud.

Asgreen kløede på og fik skabt sig et hul, mens de store stjerner i feltet så småt begyndte at lade op til finalen.

Kasper Asgreen sad meget alene på vejen mod sejren. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Med 40 kilometer tilbage rørte de på sig. Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Zdenek Stybar og Greg Van Avermaet jagtede nu danskeren.

Stjernegruppen kom hurtigt op til den håndfuld ryttere, der sad på mellemhånd, og så var der kun Kasper Asgreen tilbage at indhente.

Danskeren kæmpede, men lignede en mand, hvis kræfter var ved at slippe op efter længe at have ligget alene i front.

Van Aert, van der Poel og co. lod dog til ikke at være så ivrige efter at hive Asgreen i land. Danskeren blev holdt i kort snor med et forspring på 15-20 sekunder.

Vanvittig afslutning

20 kilometer før mål blev der dog trykket på speederen.

Van Aert angreb først, og van der Poel svarede tilbage ved at efterlade belgieren i støvet med en voldsom acceleration.

Men van der Poel fik også blandt andre Greg Van Avermaet og ikke mindst to af Kasper Asgreens holdkammerater, Zdenek Stybar og Florian Senechal, med sig.

Van der Poel og Van Avermaet fik derfor ansvaret for at hente Asgreen. Danskerens soloridt sluttede med 12 kilometer til mål.

Men Asgreen var altså ikke færdig. Fem kilometer fra mål stak danskeren igen afsted. Van der Poel accelererede. Det samme gjorde Oliver Naesen, men ingen af dem havde i første omgang kræfter nok.

Van der Poel prøvede igen, men måtte resignere, og så endte det altså med en stor dansk sejr.

- Jeg tror, alle havde en hård dag og var på grænsen. Jeg overraskede dem nok lidt, men jeg havde det godt og har haft det godt den sidste uge.

- Jeg var motiveret for at skabe et hårdt løb, for der har jeg mine styrker, sagde Asgreen.

Og så blev der også lige plads til at takke holdkammeraterne.

- Alle på holdet var stærke og jeg kunne høre dem juble. Jeg kunne høre, hvor gode de var til at neutralisere de andre, så det var perfekt. Stor tak til gutterne, det var fremragende teamwork, og jeg ville ikke kunne klare det uden holdkammeraterne.

Van der Poel måtte tage til takke med tredjepladsen efter at være blevet slået i spurten om de sekundære placeringer af Asgreens holdkammerat Florian Senechal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk