Astana-boss vil have igangsat efterforskning: Hvordan kunne Fuglsang-rapport slippe ud?

Alexandre Vinokourov vil undgå lignende situationer i fremtiden.

Alexandre Vinokourov (til højre) har været team manager i Astana siden 2013. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Cykelholdet Astana glæder sig over, at Den Uafhængige Antidopingenhed (CADF) ikke har rejst sag mod Jakob Fuglsang eller andre af holdets ryttere.

CADF havde blandt andet efterforsket, om Jakob Fuglsang kunne sættes i forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari.

Antidopingenheden meddelte onsdag, at den på baggrund af efterforskningen ikke fandt anledning til at sende sagen videre til Den Internationale Cykelunion (UCI).

CADF oplyste også, at den vil forsøge at finde ud af, hvordan rapporten kunne slippe ud til offentligheden. I Danmark skrev DR og Politiken som de første medier om sagen.

Alexandre Vinokourov, team manager hos Astana, efterlyser en undersøgelse af, hvordan rapporten kunne finde vej til medierne.

- Vi håber, at CADF vil foretage en grundig efterforskning og finde ud af, hvordan sådanne informationer kan slippe ud i offentligheden, så vi kan undgå at gentage disse situationer i relation til ethvert hold og enhver rytter.

- Offentliggørelsen af ubekræftede eller ufuldstændige informationer i medierne har en skadelig effekt ikke bare på professionelle atleter og deres hold, men på cykling som helhed, siger Vinokourov til holdets hjemmeside.

Ikke igangsat disciplinære tiltag

Astana takker desuden CADF for at forklare situationen omkring den hemmelige rapport, der nåede ud til flere medier.

- Enheden kunne ikke bekræfte nogen brud på antidopingreglerne, og derfor blev der ikke igangsat disciplinære tiltag mod rytterne eller holdet, påpeger Vinokourov.

- Vi respekterer det arbejde, som bliver foretaget af UCI og CADF i kampen mod doping i cykling, og finder det helt normalt at tjekke alt - selv de mest ubetydelige fakta, der kan kaste en skygge over vores sport.

- Det arbejde bliver lavet for at gøre cykelsporten renere, siger Vinokourov.

Alexandre Vinokourov blev selv testet positiv for brug af bloddoping i forbindelse med Tour de France i 2007, da han kørte for Astana. Vinokourov blev smidt ud af løbet, mens Astana valgte at trække sig.

/ritzau/