Australsk hold vil give dansker Tour de France-debut

Christopher Juul-Jensen kan se frem til at køre Tour de France til sommer for Orica-GreenEdge.

Cykelrytter og charmetrold, Christopher Juul-Jensen, kan så småt gå i gang med forberedelserne til sommerens Tour de France. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der vil efter al sandsynlighed være mindst én dansk debutant i feltet, når startskuddet til verdens største cykelløb, Tour de France, går i Mont-Saint-Michel til sommer.

En storsmilende Christopher Juul-Jensen kunne i forbindelse med kåringen af Årets Cykelrytter i Danmark i dag nemlig afsløre, at han er blandt de udvalgte, når det går løs i Frankrig.

Beskeden fik han for nylig under et møde med ledelsen på sit nye, australske hold, Orica-GreenEdge, der i sommer sikrede sig den 26-årige dansker på en toårig kontrakt.

- Det er meget spændende. Vi var samlet i fire dage i begyndelsen af december, hvor jeg fik et meget kraftigt praj om, at min sæson bevæger sig i retning af Tour de France, siger han til DR Sporten.

Skader, styrt og alvorlige formdyk kan stadig komme i vejen for Christopher Juul-Jensens deltagelse i Tour de France, da holdene først udtager rytterne endeligt få uger før løbets start, men meget skal gå galt, hvis ikke han stiller til start den 2. juli, fortæller han.

Jeg går hele tiden og slår under bordet og siger ”7-9-13”.

Christopher juul-jensen

- Jeg har kørt to Grand Tour-løb, men aldrig Tour de France, så jeg går hele tiden og slår under bordet og siger ”7-9-13”, for det hele skal gå op i en højere enhed, men som udgangspunkt ligger det i kortene, at jeg skal arbejde frem mod touren, forklarer han.

Afgørende deltagelse i Giro d'Italia

Hans fire sæsoner på det der i dag hedder Tinkoff under Bjarne Riis og Oleg Tinkovs ledelse har været med til at modne ham, så han i dag føler sig klar til at prøve kræfter med de franske landeveje og bjerge. men det sidste og endegyldige skridt tog han dog først sidste sommer, hvor han kørte Giro d’Italia som løjtnant for Alberto Contador.

- Det har været alt afgørende at være med på Albertos (Contador, red.) Giro-hold i 2015. Det var der, hvor jeg for alvor trådte ind på den internationale cykelscene. Også for de andre hold, der pludselig blev opmærksomme på, at jeg også kan spille en rolle på et Tour de France-hold, forklarer han.

Christopher Juul-Jensens største resultater som professionel har indtil videre været sejren i Danmark Rundt og DM i enkeltstart i 2015.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve