Banekvartet kører om VM-bronze

Det danske hold i fire kilometer holdforfølgelsesløb satte fredag formiddag ny dansk rekord og er klar til at køre om VM-bronze senere fredag aften.

Det danske hold i aktion under VM i banecykling i Palma de Mallorca (Foto: Jaime Reina © Scanpix)

Med en fantomtid af den danske banekvartet i 4000 meter holdforfølgelsesløb, er Danmark nu klar til at køre om VM-bronzemedaljer senere fredag aften.

På velodromen i Mallorca satte Jens-Erik Madsen, Casper Jørgensen, Michael Mørkøv og Alex Rasmussen ny dansk rekord med tiden 4.05,307, hvilket rakte til en tredjeplads efter Storbritannien og Ukraine.

Den danske kvartet skar næsten to sekunder af deres egen danske rekord og møder i aften New Zealand i en kamp om bronzemedaljerne.

Alex Rasmussen tror på bronzen- Jeg tror på, at vi river bronzen i aften, for vi var et sekund hurtigere end dem, vi skal køre imod, siger Alex Rasmussen.

- Vi håber på at sætte ny dansk rekord igen. Der er super stemning hernede, og vi tror alle sammen på det, siger den hurtige dansker.

Det danske hold går på banen omkring klokken 20, hvor de skal op mod New Zealand i kampen om bronze.

Med den nye fantomtid har den danske kvartet allerede mere en indfriet de målsætninger, som var sat til dem for i år. Holdets helt store mål er næste års OL i Beijing.

Resultater fra VM i banecykling, afviklet i Palma de Mallorca, Spanien:

4 km holdforfølgelsesløb, kvalifikation:

1. Stobritannien, 3.59,579 minutter,  2. Ukraine, 4.05,039,  3. Danmark (Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen, Michael Mørkøv, Alex Rasmussen), 4.05,307 (Dansk rekord),  4. New Zealand, 4.06,611,  5. Tyskland, 4.07,221.

Dermed skal Danmark kører om bronze mod New Zealand, mens finalen bliver Storbritannien-Ukraine.

Facebook
Twitter