Belgisk cykelveteran sætter alle andre på plads i Vueltaen

Philippe Gilbert angreb på den sidste stigning og vandt karrierens sjette Vuelta-etapesejr.

Belgiske Philippe Gilbert rykkede uimodståeligt fra konkurrenterne på sidste stigning på 12. etape i Vueltaen. (Foto: Javier Lizón © Scanpix)

Cykelrytteren Philippe Gilbert er blevet 37 år, men han har ikke glemt, hvordan man sætter konkurrenterne til vægs.

På 12. etape af Vuelta a España kørte Quick-Steps belgiske veteran fra en gruppe af udbrydere på sidste stigning, og forspringet holdt hele vejen til målstregen i Bilbao.

Det sikrede ham etapesejr nummer seks i den spanske grand tour foran spanierne Alex Aranburu og Fernando Barceló.

Primoz Roglic er fortsat iklædt løbets røde førertrøje. Jumbo-Vismas slovenske stjerne er stadig 1 minut og 52 sekunder foran Alejandro Valverde efter dagens etape, der ikke gav forskydninger i toppen af klassementet..

Primoz Roglic fører stadig Vueltaen. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Vinderen skulle findes i udbruddet

Med små 75 kilometer til mål slog Katushas Willie Smit hul til feltet. Han fik følgeskab af 18 andre ryttere, og så var udbruddet endelig formet, som etapernes klassiske drejebog foreskriver.

De forreste fik et forspring på mere end fem minutter til feltet, men på stigningen Alto de Urruztimendi, torsdagens tredjesidste af slagsen, fik feltet anført af Robert Gesink spist et minut.

Etapesejren var dog væk, og spørgsmålet var blot, hvem af udbryderne der skulle køre først over målstregen.

Tsgabu Grmay og Felix Großschartner fik hul før den afsluttende stigning, Alto de Arraiz - en mur på 2,2 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 12,2.

De to blev opslugt ved foden, og i stedet stak Quick-Step-belgieren Philippe Gilbert uimodståeligt af.

Han fortsatte med de spanske forfølgere i ryggen. De forsøgte at hale Gilbert ind, og selv om han var inden for rækkevidde, nåede de ham aldrig.

Philippe Gilbert kunne kigge sig tilbage i ro og mag, inden han kørte over målstregen til sin sjette Vuelta-etapesejr i karrieren. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Favoritgruppen trillede i mål i samlet flok cirka tre minutter senere.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter