Bestyrelsesmedlem forventer, at cykelformand går af: ’Han er en hæmsko i vores organisation’

Både bestyrelsesmedlem Bo Belhage og formand Henrik Jess Jensen kritiseres i udtalelsen fra Den Etiske Komité.

Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, (Foto: Ida Guldbaek Arentsen © Scanpix)

Siden juni måned har anklagerne mod formanden for Danmarks Cykle Union (DCU), Henrik Jess Jensen, været mange.

Anklager, der i første omgang blev fremsat af bestyrelsesmedlem Bo Belhage.

Og forleden udtalte så også Den Etiske Komité under Danmarks Idrætsforbund (DIF) kritik af formanden, som blandt andet kritiseres for sin indblanding i, hvem der i 2018 skulle udtages til EM for kvinder, hvor hans egen datter var i betragtning, og for ikke at erklære sig inhabil i en sag om tildeling af amatør-VM i cykling.

I udtalelsen – som kan læses i fuld længde her - kritiseres også Bo Belhage selv for sin beslutning om ’at foretage skjulte lydoptagelser, idet der ikke var tale om helt ekstraordinære situationer, der har kunnet begrunde nødvendigheden af skjulte lydoptagelser.’

En kritik Bo Belhage forholder sig således til:

- Det er jo rigtig nok, at det er ufint at lave en hemmelig optagelse, selvom det ikke er ulovligt. Jeg følte mig så voldsomt presset, at jeg ikke så nogen anden vej udenom.

- Jeg var nødt til at have noget at holde fast i, fordi der indimellem opstod tvivl og diskussioner om, hvad vi tidligere havde talt om og aftalt på møderne. Men det er ikke noget, jeg vil gøre igen, for nu bliver alle møder optaget officielt, siger Bo Belhage.

'Ødelæggende for dansk cykelsport'

Samtidig er bestyrelsesmedlemmet ikke i tvivl om, at kritikken af formand Henrik Jess Jensen bør få betydning for hans fortsatte formandskab.

- Formanden er en hæmsko i vores organisation. Det er ikke godt for cykelsporten, at vi har en formand, som nu har fået stemplet de her prædikater på sig af en objektivt vurderende komité under DIF.

- Den her adfærd er ødelæggende for dansk cykelsport, og det mener jeg, er temmelig alvorligt. Vi er her altså for udviklingen af dansk cykelsport, og sporten er vigtigere, end hvilket navn sidder på formandsposten, siger Bo Belhage.

Det er bestyrelsesmedlem Bo Belhage (midten), der i første omgang fremsendte anklager af formand Henrik Jess Jensen. (Foto: Ernst van norde)

Han forventer således, at et af tre scenarier nu vil udspilles sig, hvis ikke cykelsporten skal komme i problemer.

- Hvis han har noget som helst ansvarlighed tilbage i sig og siger ’hvad er vigtigst her? At jeg sidder som formand, eller at vi kan fortsætte udviklingen i dansk cykelsport?’ Så vil han træde tilbage.

- Ellers forventer jeg da, som det næste trin, at der så er en bestyrelse, der vil fjerne sin støtte og opbakning til ham.

- Og i tredje instans, at der så er et repræsentantskab, som er den instans, der har magten, der siger ’ved du hvad? Du står i vejen for, at vi kan komme videre med dansk cykelsport, og vi bliver nødt til at bede dig om at finde noget andet at tage dig til,’ siger Bo Belhage.

- Hvis vi ikke har et ansvarligt repræsentantskab, som nu træder i karakter, så har vi et alvorligt problem med at komme til at udvikle dansk cykelsport fremover. Man må være sig det ansvar bevidst og gøre noget ved det. Jeg kan ikke se, at man kan tillade sig at reagere anderledes.

Henrik Jess Jensen er blevet forholdt Bo Belhages kritik, men har overfor DR Sporten ikke ønsket at kommentere på den.

Til gengæld siger han i en pressemeddelelse således om kritikken fra Den Etiske Komité.

- Jeg er glad for, at der er kommet en præcis og grundig vurdering fra DIF’s Etiske Komité – og jeg tager naturligvis afgørelsen og kritikken af min personlige ageren til efterretning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk