Bjarne Riis er fyret fra Tinkoff-Saxo

Efter en uges suspendering faldt dommen: Cykelholdet skiller sig af med Bjarne Riis.

Bjarne Riis da han på et pressemøde i maj 2007 indrømmede, at han har taget doping. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Bjarne Riis er færdig på Tinkoff-Saxo. Det blev en kendsgerning søndag aften, da holdet sendte en officiel pressemeddelelse ud, hvori det fremgik, at den danske team manager er blevet fyret fra det russiske hold.

 - Tinkoff Sport A/S og Bjarne Riis har truffet en gensidig aftale om at stoppe alle kontrakter indgået mellem Tinkoff Sport A/S og Bjarne Riis med øjeblikkelig virkning, står der i pressemeddelelsen.

Der står ligeledes, at ingen af parterne vil kommentere den gensidige aftale.

Suspenderet

Bjarne Riis blev officielt suspenderet som team manager i tirsdags, da Tinkoff-Saxo udsendte en pressemeddelelse, hvori det fremgik at Bjarne Riis var blevet frataget det sportslige ansvar på holdet, og at de sportslige resultater ikke var årsag til suspenderingen.

Bjarne Riis solgte i 2013 sit cykelhold til den russiske rigmand Oleg Tinkov, og siden har det to haft et noget broget forhold med flere offentlige skænderier samt op- og nedture.

Sejrene er blevet fejret med jubel og champagne, men i mindre gode tider har der været skrevet mange historier om Tinkovs lyst til at blande sig i det sportslige, som Riis ellers har haft ansvaret for som team manager.

Senest har Oleg Tinkov ytret sin utilfredshed i forhold til holdets manglende sejre i den første del af sæsonen.  Holdets manglende succes i løbene Milano-Sanremo, Paris-Nice og Tirreno-Adriatico har således også haft en afgørende rollefor Bjarne Riis’ skæbne på holdet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Bjarne Riis eller Oleg Tinkov.

Facebook
Twitter