Bjarne Riis: Verdensmester Dideriksen er vores drømmesigning

Holdejeren fra Team Veloconcept Women ser meget gerne, at den danske verdensmester på landevej en dag bliver tilknyttet holdet.

Amalie Dideriksen jubler efter VM-triumfen. (Foto: IBRAHEM ALOMARI © Scanpix)

Efter en blandet sæson på den internationalt scene var der lørdag masser af glæde sig over for holdejer Bjarne Riis fra Team Veloconcept Women. Camilla Møllebro Pedersen sikrede nemlig cykelholdet DM-titlen på landevej.

Her snød den 33-årige rytter bl.a. favoritter som verdensmesteren Amalie Dideriksen. Og netop Dideriksen er lidt af en ønskerytter for Bjarne Riis og Team Veloconcept.

- Vi tager det skridt for skridt, men jeg ville da være lykkelig, hvis vi en dag kunne få Amalie Dideriksen på vores hold. Det kunne være rigtig spændende. Det ville være en absolut drømmesigning. Hun er allerede i en ung alder et stort navn internationalt.

- Hun har kæmpe potentiale. Hun er blevet verdensmester både som junior og allerede også som senior. Hun har et kæmpestort potentiale og hende kommer vi til at se rigtig meget til fremover, lød de rosende ord fra den danske holdejer.

Imponeret over niveauet

Og Riis er imponeret over det solide niveau i dansk kvindecykling i disse år.

- Jeg kan konstatere, at niveauet faktisk er rimelig godt her i Danmark. Vi har en dansk verdensmester og Cecilie Uttrup fører verdensranglisten for U23-ryttere.

Bjarne Riis ser meget gerne, at Amalie Dideriksen en dag kommer til at køre for Team Veloconcept Women. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Lørdagens guldmedalje i linjeløbet var den tredje på seniorniveau til Riis’ mandskab efter sølv og bronze på enkeltstarten, hvor Pernille Mathiesen og Louise Norman Hansen dog måtte se sig slået af Cecilie Uttrup Ludwig fra Cervélo Bigla Pro Cycling.

- Det er vigtigt med en DM-titel med et nystartet hold og det er et Danmarksmesterskab, hvor vi ovenikøbet slår verdensmesteren, supplerede en tilfreds Bjarne Riis.