Breschel har fået nyt VM-håb

Matti Breschel er i bedring og holder en dør på klem i forhold til at køre VM på landevej: - Et VM-løb på dansk grund er bare det største, siger han.

Matti Breschel nærer stadig et lille VM-håb. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Måske kommer den uheldige danske VM-sølvvinder Matti Breschel alligevel til at køre cykel-VM i København.

- Jeg tager det dag for dag, og hvis jeg kan træne nogenlunde, og det stadig går fremad med hånden, så tror jeg på det, siger Matti Breschel til cykelmagasinet.dk.

Danskeren meddelte ellers sidste fredag, at han definitivt ikke kommer til at deltage ved mesterskaberne på grund af den håndskade, han pådrog sig under Vuelta a España. Men det går allerede meget bedre efter den operation, Matti Breschel fik i fredags.

- Jeg kan bare ikke lægge det bag mig. Jeg har så stor kærlighed til VM, og et VM-løb på dansk grund er bare det største. Jeg havde meldt ud, at hvis jeg skulle opereres, var det endegyldigt slut på VM-drømmen. Men det går bedre dag for dag, og jeg er begyndt at træne igen, siger Matti Breschel.

Den danske Rabobank-rytter vurderer dog, at det vil blive svært at køre med om medaljer, hvis han bliver klar.

- Jeg ved godt, hvad det kræver at køre med om sejre ved VM, og jeg tror ikke længere, at jeg kan køre med om topplacering. Men jeg har meget erfaring i denne slags løb, og jeg vil kunne hjælpe holdet, selv om jeg ikke vil være i absolut topform, siger Breschel.

Matti Breschel vandt bronze ved VM i 2008 og sølv ved VM i 2010.