Brian Vandborg: Würtz kan gå til tops hos seniorerne

Den tidligere danske mester spår Mads Würtz Schmidt gode muligheder for køre med om VM-medaljer i fremtiden.

Mads Würtz Schmidt på podiet efter VM-sejren. (Foto: Bryn Lennon © Scanpix)

Mads Würtz Schmidt vandt mandag guld ved VM i enkeltstart for U23-ryttere. Og det er ikke en enlig svale af den unge danske tempospecialist, lyder vurderingen fra den tidligere danske mester i enkeltstart Brian Vandborg.

- Jeg synes, at han har potentialet til at gå til tops på enkeltstarten blandt seniorerne. Han har motoren, han arbejder meget og han har den rigtige position. Jeg tror på, at det kan gå hen og blive rigtig stort.

- Det var fremragende kørt af Mads. Han har fortsat den gode stime, som han har haft hele året. Det er super flot, men ikke engang særligt overraskende.

Stabilitet og kontinuitet

Brian Vandborg opnåede selv en flot fjerdeplads ved seniorernes VM i enkeltstart i 2006, så han ved, hvad der kræves for at køre med om VM-medaljer hos ’de voksne’.

- For at slå igennem hos seniorerne kræver det noget stabilitet og kontinuitet. Det tror jeg også, at Mads er klar over. Han fortsatte ikke helt sin udvikling efter VM-guldmedaljen for juniorer i 2011.

- Det har han så efterfølgende arbejdet rigtigt hårdt på sammen med landstræner Morten Bennekou. Det ser ud til, at de sammen har fundet opskriften, da Mads har kørt stærkt hele året, fortsætter Vandborg.

Svært valg

Mads Würtz Schmidt kører i denne sæson for det danske kontinentalhold Team Coloquick, men har endnu ikke en kontrakt for den kommende sæson på plads.

- Spørgsmålet er, om han skal tage et år mere hos Team Coloquick for at undgå for meget stress og få endnu et år med stabilitet. Programmet vil der også passe Mads bedre, end ProTour-holdenes program vil gøre. Deres løbsprogrammer er lidt mere omskiftelige.

Det er selvfølgelig fristende for Mads at tage imod en professionel kontrakt, for han kan også få et dårligt år og så kan det være, at chancen ikke kommer igen.

Tilbuddene vil sikkert komme nu. Han skal tænke sig om nu. Det er svært for en ung rytter ikke at sige ja til et ProTour-hold, slutter Brian Vandborg.

Facebook
Twitter