Bronze-Dideriksen ærgrer sig over misset VM-sølv

Amalie Dideriksen manglede lige det sidste for at rykke en plads op på podiet i dagens VM-løb.

Det danske hold kæmpede som gale for at bringe Amalie Dideriksen helt frem i afslutningen på dagens landevejsløb ved VM i norske Bergen.

Få hundrede meter før afslutningen lykkedes missionen om at fange gruppen, der skulle køre om sølv og bronze, men det var alligevel lige en postgang for sent.

- Jeg er lidt ærgerlig over, at vi ikke fangede gruppen ti meter før, fordi jeg følte, jeg kom stærkt bagfra. Men jeg måtte zigzagge lidt i spurten uden om forskellige personer for at komme frem. Men jeg er glad for, vi bliver belønnet med en medalje, siger den nyslåede VM-bronzevinder Amalie Dideriksen til DR Sporten.

Få kilometer før mål så det hele ellers relativt håbløst ud. Dideriksen og holdkammeraten Cecilie Uttrup Ludwig lå et godt stykke efter de førende.

Så siger jeg (til Cecilie Uttrup, red.): ’Kør, hvad remmer og tøjler kan holde, for at vi henter den gruppe. For ellers får vi ingenting, og så må jeg til sidst starte spurten tidligt for at komme udenom. Jeg når næsten sølvet, men vi får i det mindste en medalje, siger Dideriksen.

Den melding var en af de hårde at udføre for Ddieriksens holdkammeraten efter over 150 hårde kilometer rundt i Bergens gader.

- Jeg prøver at hjælpe hende frem til sidst, men der vil jeg sige, at der var jeg også godt træt. Jeg prøvede så godt, jeg kunne at føre hende frem til spurten, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Heldigvis lykkedes det i sidste ende for Amalie Dideriksen at snuppe den eftertragtede VM-medalje. Danmarks femte ved dette VM i cykling.

- Det føles godt. Jeg synes vi lavede en rigtig team-effort i dag, og pigerne kørte med alt, hvad de havde, og vi kæmpede så godt, vi kunne. Så det er fedt at komme herfra med en medalje. Der var en fed stemning ude på ruten. Nordmændene heppede godt, og når der ikke lige var nordmænd, så heppede de på os, så det er jo altid dejligt, siger Dideriksen.

Kvindernes landevejsløb blev vundet af Hollands Chantal Blaak foran Australiens Katrin Garfoot og Dideriksen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve