Cavendish sender vred afsked til Sky

Sprinteren Mark Cavendish mener, at der var for mange brudte løfter på Team Sky, som han nu har forladt.

Mark Cavendish følte han manglede opbakning, men han vandt alligevel fire etaper. (Foto: Yorick Jansens © Scanpix)

Cykelstjernen Mark Cavendish mener, at han blev ført bag lyset af sit nu tidligere hold Team Sky, som han netop har forladt før kontraktudløb for at tiltræde hos Omega Pharma-Quick Step.

Briten mener, at han havde fået lovning på at gå efter den grønne pointtrøje i dette års Tour de France, samtidig med at Team Sky skulle forsøge at køre Bradley Wiggins frem til den samlede sejr.

I forløbet op til Tour'en mener Mark Cavendish, at han ikke fik de ting gennemført, som han ellers var blevet lovet.

- Det var dér, aftenen før Tour'en, at jeg indså, at det løfte, som var baggrunden for min underskrift hos Team Sky, reelt ikke var et løfte, siger han i et interview med avisen The Telegraph.

- Jeg var hjælperytter. Når alt kom til alt, så gik vi ikke efter at vinde to trøjer, siger Mark Cavendish.

Sprinteren måtte nøjes med at vinde tre etaper i Tour'en, to færre end året før, da han kørte for det hedengangne HTC-Highroad-hold.

Mark Cavendish mener, at Team Sky trods Bradley Wiggins' samlede sejr fik for lidt ud af Tour de France.

- Jeg sætter altid overliggeren højt. Chris Froome kunne have vundet to etaper mere, jeg skulle have vundet yderligere to, og Team Sky skulle have taget to trøjer.

- Vi kunne have gjort det uden nogen risiko i forhold til den gule førertrøje. Det er frustrerende. Min mentalitet er sådan, at jeg kun er glad, hvis vi gør det perfekt og vinder alt, vi kan vinde, siger Mark Cavendish.

 

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve