Cecilie Uttrup Ludwig fik at vide, at det var umuligt: Nu er hun et af cykelsportens største brands

Cecilie Uttrup Ludwigs evigt gode humør og smittende engagement har for længst givet hende nærmest kultstatus i sporten.

- Det er det vildeste. Jeg kæmper, til jeg bløder ud af øjnene. Paam, let’s put the hammer down.

Glædesudbrud som kun Cecilie Uttrup Ludwig kan levere dem efter en hård dag på cyklen.

Den 25-årige cykelrytter giver lige lidt mere af sig selv, end hvad man kan forvente. Hun øser ud af sit inderste, når hun bliver interviewet, og hun har efterhånden opnået en status, hvor de fleste spidser øre, når hun taler, og det tager hun meget seriøst.

- Når jeg kommer i medierne, føler jeg, at jeg har et ansvar overfor mine kvindelige kolleger. For min sport. At så skal jeg da bruge det til noget, siger Cecilie Uttrup Ludwig til DR Sporten.

I 2019 cyklede Cecilie Uttrup Ludwig over målstregen som nummer tre ved den prestigefyldte forårsklassiker Flandern Rundt og efterfølgende gav danskeren et interview, der siden har givet genlyd i sporten og været med til at skabe en platform for hendes mange budskaber.

Inden da levede danskeren en tilværelse som talent, og her skulle hun lægge øre til lidt af hvert. Men det gjorde hende kun stærkere og drømmene endnu større.

- Jeg er vokset op med, at folk sagde, at ’fordi du er en kvinde, så kan du godt glemme at blive cykelrytter’. Men så var jeg sådan, at ’så skal jeg fandme vise dig, at jeg kan blive cykelrytter’.

- De små piger, der vokser op i Danmark, skal se, at de har de samme muligheder for at blive cykelrytter, som hvis de var drenge, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Du kan se et indslag om cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig øverst i artiklen.

FacebookTwitter