Cecilie Uttrup Ludwig: Nu taler de om danske cykelryttere i udlandet

Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig mærker, at dansk kvindecykling brager frem internationalt.

Cecilie Uttrup Ludwig vandt sidste år DM i enkeltstart. Arkivfoto. (Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

Sidste weekend var en fremragende en af slagsen for dansk kvindecykling.

Den danske verdensmester Amalie Dideriksen vandt World Tour-løbet Ronde van Drenthe i Holland, mens Cecilie Uttrup Ludwig samme dag snuppede den samlede sejr i etapeløbet Ciclista Valenciana i Spanien.

De danske kvindecykelrytter markerede sig derfor nok engang på den internationale scene, og det bliver der snakket om rundt omkring.

- De andre ryttere i feltet og folk fra de andre hold snakker enormt meget om ’Danish Dynamite’. Det er så fedt, og det kan vi kun være stolte af, fortæller Cecilie Uttrup Ludwig.

- Det er helt vildt, at vi har så mange talenter på kvindesiden. Nu begynder snakken at gå om, at vi kan konkurrere med store nationer som Holland og Belgien, der betragtes som kæmpestore cykelnationer.

Interessen skal følge med

På trods af den store succes ude på cyklen, så kunne de danske kvindecykelryttere godt ønske sig, at interessen for den kvindelige cykelsport var større i Danmark.

- Det er helt klart i Belgien og Holland, at interessen for vores cykling er størst. Det er virkelig paradis at cykle dér. Tilskuermængden er klart størst i de to lande.

- Flandern Rundt (i Belgien red.) er helt specielt. Når du kommer op ad brostensbakkerne, så ser du ikke bare et enkelt lag af tilskuere. De står der så langt øjet rækker. Det er helt vildt, fortæller hun.

Cecilie Uttrup Ludwig mener, at endnu bedre resultater for dansk kvindecykling kan være med til at øge interessen for sporten i Danmark.

- Hvis vi kan vække interessen hos den enkelte borger, så kan vi komme rigtig langt. Vi er en cykelnation, og stort set alle har en cykel i Danmark.

Men den danske cykelrytter indrømmer også, at det kan være svært at overgå sidste sæsons fremragende resultater, der blandt bød på et verdensmesterskab til Amalie Dideriksen.

Selv vil hun dog gøre alt, hvad hun kan, for at levere gode resultater på landevejen.

Har din form nogensinde været bedre?

- Nej, det tror jeg faktisk ikke.

Næste løb for Cecilie Uttrup Ludwig er på søndag, når hun kører Trofeo Binda i Italien som er tredje afdeling på kvindernes World Tour.

Facebook
Twitter