Champagneprop i øjet sender etapevinder på hospitalet og ud af storløb

En uheldig hændelse med en flaske champagne betyder nu, at Biniam Girmay trækker sig fra Giro d'Italia.

Biniam Girmay vandt gårsdagens etape i Giro d'Italia. I dag er han udgået på grund af en champagneprop i øjet. (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI © Ritzau Scanpix)

Der var glæde og guldrus, og champagnepropperne fløj, da Biniam Girmay tirsdag vandt 10. etape af Giro d'Italia. Men dagen derpå er han udgået af løbet.

Det skyldes, at den 22-årige cykelrytter fik en champagneprop i øjet i forbindelse med sejrsceremonien efter tirsdagens 10. etape. Det oplyser han i en video på sit holds hjemmeside.

Under gårsdagens podieseance, hvor Girmay blev hyldet, poppede han traditionen tro en flaske mousserende vin. Men da han skød korkproppen af sted, ramte den ham i øjet. Han tog sig flere gange til øjet, men færdiggjorde fejringen og blev efterfølgende kørt på hospitalet.

Onsdag formiddag meddeler hans hold, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, at uheldet med champangeproppen betyder, at Biniam Girmay ikke stiller til start til dagens etape og dermed udgår af Giro d'Italia.

Biniam Girmay efter gårsdagens besøg på hospitalet (Foto: Screenshot fra Twitter)

Fra triumf til hjembillet

Dagens bitre afsked med Giro d'Italia for Biniam Girmay, står i skærende kontrast til hans dag på cyklen i går.

Her blev 22-årige Biniam Girmay fra Eritrea den første sorte afrikanske cykelrytter til at vinde en individuel etape i en grand tour.

Den afrikanske cykelkomet havde lige en smule mere i tanken end den hollandske verdensstjerne Mathieu van der Poel, da en mindre gruppe skulle spurte om sejren.

Og det var ikke bare en hvilken som helst afslutning på løbet, mente DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard.

- Det var årets sprint! Hvilken stjerne Biniam Girmay er blevet. Umuligt ikke at blive rørt af, hvad han gør, skrev Brian Nygaard på Twitter.

  • Biniam Girmay var suveræn på tirsdagens etape i Giro d'Italia. (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI © Ritzau Scanpix)
  • Den efterfølgende fejring var dog ikke fejlfri. (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI © Ritzau Scanpix)
  • Biniam Girmay kæmpede lidt med det venstre øje, da han havde poppet champagnen. (Foto: Luca Bettini © Ritzau Scanpix)
1 / 3