Chris Anker drømmer om sejr i Liège

Forårets store mål for Chris Anker Sørensen er klassikeren Liege-Bastogne-Liege, hvor han håber at kunne blande sig i kampen om sejren.

Chris Anker Sørensen satser på Liege-Bastogne-Liege (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Forårets store mål for Chris Anker Sørensen er klassikeren Liege-Bastogne-Liege, hvor han håber at kunne blande sig i kampen om sejren.

Team Saxo Bank-rytteren har i denne uge været på træningslejr med holdet i Spanien, hvor han efter eget udsagn har kørt omkring 8-900 kilometer de sidste fem dage. Det har gjort godt for formen, som helst skal toppe i slutningen af april.

- Det helt store mål i foråret er Liège-Bastogne-Liège, som jo gik godt sidste år. Men allerede i Katalonien Rundt vil jeg måske forsøge at vise et eller andet, hvis formen er til det. Men jeg satser helt klart på Liège-Bastogne-Liège og efterfølgende på Romandiet Rundt, hvor jeg vandt bjergtrøjen sidste år, siger Chris Anker Sørensen til Cykelmagasinet.

Sidste år blev Sørensen nummer seks i den belgiske Ardenner-klassiker, og det håber han at gøre bedre i år.

- Drømmen er selvfølgelig at overgå det, men hvis jeg gentager det, vil jeg også være glad. Det bliver svært, men jeg prøver helt sikkert at gribe chancen, og vil prøve at køre noget offensivt cykelløb, og så må vi se, hvor langt det bringer mig, lyder det optimistiske budskab fra Chris Anker Sørensen.

Liège-Bastogne-Liège køres den 22. april. Rolf Sørensen vandt løbet i 1993 og er stadig den eneste dansker, der har præsteret det.