Colombianer kører sig i stilling som favorit til Tour de France med stor sejr

Med bare ni dage til Tour de France vandt colombianske Egan Bernal samlet Schweiz Rundt.

Den vævre colombianer er efter sejren i Schweiz Rundt en af favoritterne til at vinde Tour de France. (Foto: ALEXANDRA WEY © Scanpix)

Egan Bernal (Ineos) kunne søndag konstatere, at formen er i top, inden det om mindre end 14 dage går løs i Tour de France.

Her kunne den 22-årige colombianer nyde den perfekte optakt til sommerens store etapeløb, da han samlet vandt Schweiz Rundt.

Det skete efter en 9. etape, der blev vundet af Hugh Carthy (Education First) efter en hel dag i udbrud.

Med den samlede sejr går Egan Bernal dermed ind til Touren som særdeles skarpsleben i favoritfeltet.

Det står klart efter en række afbud fra profiler på det seneste, og derfor er forventningerne store til Bernal, ligesom de også må formodes at være til holdkammeraten Geraint Thomas, der vandt Tour de France i fjor.

Brite var i udbrud i hele etapen

Egan Bernal havde inden dagens bjergetape i området omkring byen Goms et forspring ned til Rohan Dennis (Bahrain-Merida) på 22 sekunder.

Egan Bernal viste i Schweiz Rundt, at han har talent for at køre i bjerge. (Foto: GIAN EHRENZELLER © Scanpix)

Det kunne verdensmesteren i enkeltstart ikke indhente, og de to topkandidater sad sammen i jagten på førende Hugh Carthy til sidst, uden at Rohan Dennis kunne true på nogen måde.

Etapen bød på 3000 højdemeter og blot 101 kilometer, og det udnyttede Hugh Carthy til et gigantisk angreb, hvor han stort set var alene i front på hele etapen og kørte alene i mål.

Dermed sikrede den 24-årige brite sig sin femte professionelle sejr, som nok med afstand er hans flotteste efter at have passeret tre bjergpas alene og holdt konkurrenterne væk.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter