Colombiansk Superman smadrer konkurrenterne på kongeetape

Miguel Ángel López viste styrke og kørte alene over målstregen på den bjergrige 4. etape i Catalonien Rundt.

Miguel Angel Lopez tog både førertrøjen og etapesejren på kongeetapen i Katalonien Rundt. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Miguel Ángel López (Astana) kunne for alvor strække armene i vejret, da den 25-årige colombianer viste klassen torsdag.

Her vandt Miguel Ángel López med kælenavnet Superman etapen på bjergetapen, der sluttede op mod La Molina, og han kørte sig samtidig i løbets førertrøje og i en god position i kampen om den samlede sejr.

Miguel Ángel López fører løbet med 14 sekunder ned til Adam Yates (Mitchelton-Scott), mens Egan Bernal (Sky) er 17 sekunder efter på tredjepladsen.

Feltet skulle blot ud på cirka 150 kilometer, men det gik opad for anden dag i træk med en bjergetape, der bød på 3500 højdemeter fra Llanars til La Molina.

To gange skulle rytterne opad bjerget mod La Molina til sidst på etapen, og sidste gang blev afgørelsens stund.

Her lå Marc Soler (Movistar) alene forrest med Boras Gregor Mühlberger.

Med seks kilometer igen lå Egan Bernal, Nairo Quintana (Movistar), Adam Yates og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) sammen, og de forsøgte at holde snor i to ryttere, som lå imellem de forreste og Bernal-gruppen.

Det var Miguel Ángel López (Astana) og Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert).

Adam Yates fik hjælp af sin holdkammerat og bror, Simon, inden Adam Yates trådte væk, mens Miguel Ángel López var kommet op til Soler og Mühlberger, inden de sidste halvanden kilometer.

Dermed lå López og Adam Yates og kæmpede om førertrøjen, da Yates var 12 sekunder foran colombianeren, mens der var bonussekunder for etapesejren på spil.

Dem tog Miguel Ángel López sig af efter et imponerende fremstød til sidst, hvor han viste stor styrke og kørte alene i mål og tog både etapesejren og førertrøjen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk