'Contador får et års karantæne'

Ifølge spanske medier bliver Alberto Contador torsdag idømt et års karantæne for brug af clenbuterol. Samtidig bliver han frataget sidste års Tour-sejr.

Alberto Contador ser ud til at få et år uden ProTour-løb. (Foto: Pedro Armestre © Scanpix)

Ifølge spanske medier bliver Alberto Contador torsdag idømt et års karantæne for brug af clenbuterol.

- Alt tyder på, at han får et års karantæne og bliver frataget sejren i Tour de France sidste år, skriver den spanske avis Marca, og AS følger trop i den udlægning.

Det er det spanske cykelforbund, REFC's, disciplinærkomite, som kommer med en afgørelse på torsdag, hvor Contador så har 10 dage til at appellere i.

Den spanske rytter blev testet positiv for brug af en minimal dosis af det forbudte stof clenbuterol på Tour'ens anden hviledag og har siden forklaret sin uskyld med, at den lille dosis må have gemt sig i en bøf.

REFC sætter midt mellem to stole, hvis de idømmer Alberto Contador et års karantæne, i og med det internationale dopingagentur, WADA, har krævet to års karantæne, mens rytteren selv kræver frifindelse.

Dermed ser Saxo Bank-Sungard ud til at måtte gennemføre sæsonen uden sin store profil.

Hvis Alberto Contador fratages Tour de France-sejren, må den tidligere Team Saxo Bank-rytter Andy Schleck blive udråbt som vinder.

Facebook
Twitter